Ποσοστό 81% των Αμερικανών αναφέρει ότι ο πληθωρισμός θα επηρεάσει τα σχέδια των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Ωστόσο, υπάρχουν συμβουλές και κόλπα για να εξοικονομήσει κανείς χρήματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Σύμφωνα με έρευνα του NerdWallet, το 87% των ταξιδιωτών της Generation Z γενιάς και το 89% των millennials ταξιδιωτών είπαν ότι ο πληθωρισμός επηρεάζει τα σχέδιά τους.

Πολλοί χρησιμοποιούν τις ανταμοιβές, τους βαθμούς και τα μίλια τους για να μετριάσουν την πίεση που νιώθουν στον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό.

Με τους Αμερικανούς να συγκεντρώνουν απόθεμα πόντων από τις πιστωτικές τους κάρτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 56% όλων των ερωτηθέντων είπε ότι θα χρησιμοποιούσε τις αποθηκευμένες ανταμοιβές, τους πόντους και τα μίλια για τα καλοκαιρινά έξοδα ταξιδιού φέτος.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 62% των ανδρών και το 50% των γυναικών δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν ανταμοιβές πιστωτικών καρτών για να αντισταθμίσουν το κόστος καθώς ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικές γενιές θα χρησιμοποιήσουν τις πιστώσεις, το 71% των millennial ταξιδιωτών, το 60% των Gen Zers, το 53%των Gen Xers και το 40% των baby boomers σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τους πόντους, τις ανταμοιβές και τα μίλια που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να πληρώσουν για ταξίδια.

Τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων

Όσον αφορά τον τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων σε καταλύματα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου 2022, η διαμονή με φίλους ή μέλη της οικογένειας μπορεί να μειώσει το κόστος σε ξενοδοχεία και ενοικιάσεις διακοπών.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν μετρητά για φαγητό επωφελούμενοι από δωρεάν πρωινό ή προσφορές happy hours και χρησιμοποιώντας το ψυγείο ή την κουζίνα του ξενοδοχείου για να προμηθευτούν από το πλησιέστερο παντοπωλείο σνακ και ποτά.