Αριθμός ρεκόρ Αμερικανών τουριστών κάνουν κράτηση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο με τρένο αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Trainline.

Η κορυφαία εφαρμογή τρένων και πούλμαν στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις σιδηροδρομικών εισιτηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου σε πελάτες με έδρα τις ΗΠΑ τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Το Ουίνδσορ είναι ένα παράδειγμα ισχυρής ανάπτυξης, καθώς οι Αμερικανοί συνεχίζουν τον “έρωτά” τους με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Οι πωλήσεις εισιτηρίων τρένου προς Ουίνδσορ αυξήθηκαν κατά 8% σε σύγκριση με το 2019, καθώς οι Αμερικανοί συρρέουν για να δουν την κύρια κατοικία της Βασίλισσας.

Εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων ότι οι Αμερικανοί τουρίστες είναι έτοιμοι να εξερευνήσουν πέρα ​​από το Λονδίνο, υπάρχουν επίσης καλά νέα για μερικά από τα πιο πολύτιμα τουριστικά σημεία της χώρας εκτός της πρωτεύουσας.

Οι κατ’ ουσίαν βρετανικές πόλεις, όπως το Εδιμβούργο, το Κέμπριτζ, η Οξφόρδη και η Υόρκη, συγκαταλέγονται στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Οι πολιτιστικοί κόμβοι του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ και του Λιντς περιλαμβάνονται επίσης στο Top 10, καθώς οι Αμερικανοί επισκέπτες ταξιδεύουν πιο μακριά για να εξερευνήσουν τη βρετανική κουλτούρα.

Επί του παρόντος, οι 10 πιο δημοφιλείς σιδηροδρομικοί προορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου για ταξιδιώτες με έδρα τις ΗΠΑ, όπως πωλούνται από την Trainline, είναι:

1. London King’s Cross
2. London Paddington

3. Edinburgh Waverley

4. London Euston

5. Manchester Piccadilly

6. Κέιμπριτζ
7. York

8. Liverpool Lime Street

9. Οξφόρδη

10. Λιντς

Σε ολόκληρη την Ευρώπη η τάση συνεχίζεται, με τις πωλήσεις εισερχόμενων εισιτηρίων στις ΗΠΑ για το 2022 μέσω της Trainline να αυξάνονται περισσότερο από 50%.