Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Βρετανών (72%) θέλουν ένα ειδικό ή μεγάλης διάρκειας ταξίδι φέτος ως άμεση αντίδραση στα δύο χρόνια lockdown, στρες και ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η αποφασιστικότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι έρχεται παρά την πρόσφατη αναστάτωση στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου και τις ανησυχίες για το κόστος ζωής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ταξιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας AllClear.

Με την κρίση κόστους ζωής να πλήττει τις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων, η ανάμνηση της ζωής μέσα από δύο χρόνια lockdown παραμένει επίσης στο μυαλό πολλών και περισσότερο από το 70% λέει ότι άλλαξε την άποψή τους για τη σημασία των ταξιδιών στο εξωτερικό.

  • Το 35% είπε ότι η εμπειρία του να βρίσκονται κλεισμένοι στο σπίτι, έκανε πιο σημαντικό για αυτούς να επισκέπτονται τώρα τα μέρη που θέλουν να δουν ενώ είναι σε φόρμα και ικανό.
  • Ένα 19% δήλωσε ότι θα ήθελε να προωθήσει σε σχέδια για διακοπές μιας ζωής, αντί να τις αφήσει να συνεχίσουν να είναι ένα όνειρο.
  • Το 12% θα ήθελε να κάνει ένα παρατεταμένο διάλειμμα από τη ζωή στο σπίτι και να έχει ένα χρόνο κενό ή να ταξιδέψει.

Για τους ηλικιωμένους, η επιθυμία να σταματήσουν να αναβάλλουν σχέδια ήταν πιο έντονα αισθητή.

Σε εθνικό επίπεδο, το 46% των ατόμων άνω των 55 ετών – και το 45% των συνταξιούχων – δήλωσαν ότι δύο χρόνια μετά την πανδημία είχαν κάνει πιο σημαντικό για αυτούς να βλέπουν τα μέρη που ήθελαν να δουν.

Οι άνω των 65 ετών ήταν επίσης πρόθυμοι να πληρώσουν τα περισσότερα για να κάνουν τις διακοπές τους ξεχωριστές φέτος.

Αυτή η γενιά είπε ότι θα ήταν ευτυχής να ξοδέψει κατά μέσο όρο 1.457 £ η καθεμία για να κάνει διακοπές μιας ζωής φέτος. Αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί από 1.001 £ από τότε που η AllClear έκανε την ίδια ερώτηση σε δημοσκόπηση πέρυσι.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι επικεντρώνονται επί του παρόντος στην ανοικοδόμηση της ζωής, των σχέσεων και της ευημερίας τους μετά την πανδημία – και οι διακοπές είναι το κλειδί για αυτό.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) είπε ότι ο σκοπός των διακοπών στο εξωτερικό φέτος ήταν να καταπολεμήσει το άγχος από την εργασία, ενώ το 19% είπε ότι οι διακοπές θα τους βοηθούσε να αντιμετωπίσουν ορισμένα από τα προβλήματα άγχους και ευεξίας από τα οποία υπέφεραν από το lockdown.

Ένα επιπλέον 19% χρειαζόταν να περάσει ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα που δεν είχαν δει για πολύ καιρό και το 17% ήθελε να γιορτάσει την ελευθερία του να ταξιδεύει και να εξερευνά μετά από μεγάλες περιόδους απομόνωσης και εργασίας στο σπίτι.