Οι κρατήσεις πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Δυτική Αυστραλία είναι επί του παρόντος στο 65% των επιπέδων πριν από την πανδημία, υψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία της Αυστραλίας.

Τα δεδομένα που παρέχονται από το Tourism Western Australia δείχνουν ότι οι κρατήσεις πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Δυτική Αυστραλία μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2022 είναι σχεδόν στα δύο τρίτα των επιπέδων του 2019.

Το Κουίνσλαντ βρίσκεται ακριβώς πίσω με κρατήσεις πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στο 64% σε σύγκριση με το 2019 και η Νέα Νότια Ουαλία βρίσκεται στο 59%.

Σε συνέντευξή του στο Travel Weekly, ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Mark McGowan σημείωσε ότι η πανδημία έχει αλλάξει τις τουριστικές συνήθειες, με τους επισκέπτες να μένουν τώρα στην πολιτεία κατά μέσο όρο για 31 ημέρες σε σύγκριση με 18 ημέρες το 2019.

Επεσήμανε επίσης μια στροφή προς το εμπόριο μετά την πανδημία, καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν την κράτηση ασφαλείας μέσω ενός πράκτορα.

Για να ενισχύσει τον αριθμό των επισκεπτών, η Δυτική Αυστραλία έχει ξεκινήσει ένα πακέτο τουριστικών πρωτοβουλιών 70 εκατομμυρίων AUD (39 εκατομμύρια £), το οποίο θα δαπανηθεί για μάρκετινγκ, εκδηλώσεις και προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών.

Έχει επίσης ξεκινήσει ένα κίνητρο για διακοπές εργασίας σε συνεργασία με το Gap360, παρέχοντας στους επιλέξιμους υποψηφίους πρόσθετη οικονομική υποστήριξη για εργασία και ταξίδια σε επιλεγμένες περιφερειακές τοποθεσίες σε όλη την πολιτεία.

«Η Βρετανία ήταν η μεγαλύτερη αγορά μας στο εξωτερικό και η Δυτική Αυστραλία είχε μια μακροχρόνια σχέση τουρισμού και ταξιδιών με το Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε ο McGowan. «Ανυπομονούμε να επανασυνδεθούμε πολύ ισχυρά με τη Βρετανία».