Μια αεροπορική γέφυρα μεταξύ Νίκαιας και Νέας Υόρκης με τρεις τακτικές αεροπορικές εταιρείες, αυτό ήταν το μόνο που χρειάστηκε για να γίνει το τουριστικό καλοκαίρι του 2022 «αμερικάνικο» στη Ριβιέρα.

Αυτό αρκεί για να καλύψει το κενό που προκαλεί η απουσία Ρώσων και Ασιατών πελατών και να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των επαγγελματιών του τουρισμού στη Νίκαια, τις Κάννες και το Μονακό.

Επιπλέον, τα πρώτα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η τάση θα μπορούσε να δημιουργήσει αριθμούς ταξιδιών υψηλότερους από αυτόν του 2019, που ήταν ωστόσο μια από τις καλύτερες εποχές.

Οι Αμερικανοί τουρίστες συμβάλλουν στη θετική τάση. Οι ξενοδόχοι καταγράφουν ιστορικά κέρδη σε σύγκριση με το 2019, αντιπροσωπεύοντας έναν στους πέντε πελάτες σε ορισμένα ξενοδοχεία.

Οι Αμερικανοί τουρίστες αντιπροσωπεύουν σήμερα το 46% της πελατείας στο διάσημο ξενοδοχείο Cap-Eden-Roc στο Cap d’Antibes.

Μια απόδοση που υποστηρίζεται επίσης από την άνοδο του δολαρίου που κάνει τη διαμονή τους πιο ελκυστική και αποφέρει περισσότερα έσοδα για τους ντόπιους.