Περίπου ένας στους τρεις Αμερικανούς (32%) σκοπεύει να πραγματοποιήσει φέτος ένα ταξίδι που δεν έκανε λόγω της πανδημίας, όπως αποκαλύπτει ο 14ος Ετήσιος Δείκτης Ταξιδιωτικής Εμπιστοσύνης της Allianz Partners USA.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι το 71% των Αμερικανών αισθάνονται ότι χρειάζονται απεγνωσμένα διακοπές φέτος, παρά το γεγονός ότι το 43% παραδέχεται ότι δεν μπορούν πραγματικά να τις αντέξουν οικονομικά. Ειδικά εν μέσω ρεκόρ του πληθωρισμού και του  υψηλού κόστους ζωής.

Μεταξύ εκείνων που παραδέχθηκαν ότι δεν μπορούν πραγματικά να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές φέτος, το 31% είπε ότι ούτως ή άλλως θα κάνουν ταξίδια εκδίκησης.

Η νοοτροπία τους μπορεί πιθανότατα να αποδοθεί στη συντριπτική επιθυμία να αναπληρώσουν τις διακοπές που έχασαν τα τελευταία δύο χρόνια ή να χρησιμοποιήσουν τις συσσωρευμένες ημέρες αδειας από την εργασία τους.

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί (49%) των ερωτηθέντων είπαν ότι κατάφεραν να εξοικονομήσουν χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να τα χρησιμοποιήσουν στις επόμενες ονειρεμένες διακοπές τους, επιτρέποντάς τους να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια αυτή τη φορά.

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στη μελέτη (55%) δήλωσαν ότι θα έπρεπε να περιορίσουν τα σχέδια των διακοπών τους λόγω του πληθωρισμού.