Τις βασικότερες ανησυχίες των Αμερικανών τουριστών κατέγραψε ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης, Squaremouth.com με τα αεροπορικά ταξίδια να βρίσκονται στην κορυφή.

Συγκεκριμένα, το 71% των ταξιδιωτών αναφέρει ότι ανησυχεί τώρα περισσότερο για τις διακοπές τους όταν περιλαμβάνουν αεροπορικά ταξίδια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Με παρατεταμένες επιπτώσεις στα ταξίδια, το 60% των τουριστών εξακολουθεί να θέλει ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη για τον Covid-19.

Περίπου οι μισοί πελάτες στο Squaremouth.com αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση ειδικά σε σχέση με τρέχοντα θέματα αεροπορικών εταιρειών.

Παράλληλα, για το μήνα Ιούλιο, η Squaremouth αναφέρει ότι μόνο το 22% των απαιτήσεων ταξιδιωτικής ασφάλισης σχετίζονταν με τον Covid-19.

Επίσης, το 50% των ταξιδιωτών λέει ότι η επιστροφή των εξόδων ταξιδιού που δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας καθυστέρησης, όπως μια νύχτα σε ξενοδοχείο, είναι πιο σημαντική.

Άλλη κάλυψη περιλαμβάνει την αποζημίωση για έξοδα κατά τη διάρκεια καθυστέρησης, αποζημίωση για εκ νέου κράτηση μιας χαμένης πτήσης και αποζημίωση για χαμένες ή καθυστερημένες αποσκευές.