Η μεγαλύτερη κάθετη υδροπονική φάρμα στον κόσμο, η Bustanica, άνοιξε τις πόρτες της με την υποστήριξη μιας επένδυσης 40 εκατ. δολαρίων.

Η εγκατάσταση είναι η πρώτη κάθετη φάρμα που πρωτοξεκίνησε η Emirates Crop One, η κοινοπραξία μεταξύ της Emirates Flight Catering (EKFC) και της Crop One, ηγέτη στον κλάδο στον κλάδο εσωτερικών χώρων καθετοποιημένης τεχνολογίας καλλιέργειας.

Βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum στο Dubai World Central και αναπτύσσεται σε 330.000 τετραγωνικά μέτρα.

Είναι σχεδιασμένη να παράγει περισσότερα από 1.000.000 κιλά υψηλής ποιότητας φυλλώδη χόρτα ετησίως, ενώ απαιτεί 95% λιγότερο νερό από τη συμβατική γεωργία.

Η εγκατάσταση καλλιεργεί πάνω από 1 εκατομμύριο ποικιλίες (φυτά) ανά πάσα στιγμή, παρέχοντας παραγωγή 3.000 kg την ημέρα.

Η Bustanica καθοδηγείται από ισχυρή τεχνολογία και μια εξαιρετικά εξειδικευμένη εσωτερική ομάδα που περιλαμβάνει ειδικούς γεωπόνους, μηχανικούς, φυτοκόμους και επιστήμονες φυτών. Ένας συνεχής κύκλος παραγωγής διασφαλίζει ότι τα προϊόντα είναι εξαιρετικά φρέσκα και καθαρά και καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα ή χημικά.

Οι επιβάτες της Emirates και άλλων αεροπορικών εταιρειών μπορούν να απολαύσουν αυτά τα νόστιμα φυλλώδη λαχανικά, όπως μαρούλια, ρόκα, ανάμεικτα χόρτα σαλάτας και σπανάκι, στις πτήσεις τους από τον Ιούλιο.

Η Bustanica δεν φέρνει απλώς την επανάσταση στις σαλάτες στον ουρανό – οι καταναλωτές των ΗΑΕ θα μπορούν σύντομα να προσθέτουν αυτά τα χόρτα στα καλάθι αγορών τους στα πλησιέστερα σούπερ μάρκετ. Η Bustanica σχεδιάζει επίσης να επεκταθεί στην παραγωγή και πώληση φρούτων και λαχανικών.