Στις ΗΠΑ βρίσκονται επτά από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2021, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World).

Ειδικότερα, το Hartsfield-Jackson στην Ατλάντα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με 75,7 εκατ. αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών. Ακολούθησαν τα αεροδρόμια του Ντάλας/Φορτ Γουόρθ, Ντένβερ, Σικάγο Ο’Χάρε, Λος Άντζελες, Σάρλοτ και Ορλάντο.

Τα αεροδρόμια Guanzhou και Chengdu της Κίνας κατέλαβαν την όγδοη και ένατη θέση με τους περισσότερους επιβάτες, αντίστοιχα, πέρυσι. Το Λας Βέγκας ολοκλήρωσε την κορυφαία 10.

Ο κατάλογος διαφέρει σημαντικά από το 2019, όταν οι ΗΠΑ είχαν μόλις τέσσερα από τα 10 αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
Εκείνη τη χρονιά, το Beijing Capital (το δεύτερο πιο πολυσύχναστο), το Ντουμπάι, το Τόκιο Χανέντα, το Χίθροου του Λονδίνου, η Σαγκάη και το Παρίσι ντε Γκωλ μπήκαν στο top 10.

Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ απέκτησαν κυριαρχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 2021 λόγω της ισχύος των πτήσεων εσωτερικού σε σύγκριση με τις διεθνείς πτήσεις, καθώς και λόγω των σχετικά ανεκτικών κανόνων των ΗΠΑ για τα ταξίδια στον χρόνο της πανδημίας και του μεγέθους της εσωτερικής αγοράς των ΗΠΑ.