Οι αεροπορικές εταιρείες των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού αναφέρουν ισχυρή αύξηση της διεθνούς ζήτησης επιβατών, καθώς η αυξημένη προθυμία για πτήσεις συνεχίζει να οδηγεί στην ανάκαμψη των ταξιδιών αναψυχής και εταιρικών ταξιδιών.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τα στοιχεία κίνησης του Ιουνίου που δημοσιεύθηκαν από την Association of Asia Pacific Airlines (AAPA).

Οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν περισσότερο από έξι φορές από έτος σε έτος, φτάνοντας συνολικά τα 9 εκατ. τον Ιούνιο, ανεβάζοντας τη ζήτηση στο 28,3% του αντίστοιχου μήνα πριν από την πανδημία το 2019.

Όπως μετριέται σε επιβατικά χιλιόμετρα εσόδων (RPK), η ζήτηση αυξήθηκε κατά 509,3%, ξεπερνώντας σημαντικά την κατά 139,5% επέκταση της διαθέσιμης χωρητικότητας. Ως αποτέλεσμα, ο μέσος συντελεστής διεθνούς φορτίου επιβατών εκτινάχθηκε κατά 46,7 ποσοστιαίες μονάδες για να φτάσει σε νέο υψηλό πανδημίας 76,9%.

Αντίθετα, η επιβράδυνση των διεθνών εμπορικών ροών, εν μέσω ενός παγκόσμιου επιδεινούμενου πληθωριστικού περιβάλλοντος, περιόρισε περαιτέρω τη ζήτηση για αεροπορικές αποστολές.

Ως εκ τούτου, η διεθνής ζήτηση αεροπορικών φορτίων, μετρούμενη σε τονοχιλιόμετρα φορτίου (FTK), μειώθηκε κατά 4,1% από έτος σε έτος τον Ιούνιο.