Το Τόκιο θα ξαναρχίσει μια εκστρατεία επιδότησης ταξιδίων τον Σεπτέμβριο για να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία της πρωτεύουσας, η οποία εξακολουθεί να αισθάνεται την πίεση εν μέσω της αργής ανάκαμψης του τουρισμού της Ιαπωνίας.

Με την ονομασία Motto Tokyo (More Tokyo), η καμπάνια ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020  αλλά έχει ανασταλεί πολλές φορές λόγω των αυξήσεων των κρουσμάτων Covid-19. Η πιο πρόσφατη αναστολή ήταν στα τέλη Ιουλίου, αλλά με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού να μειώνονται από τις 3 Αυγούστου.

Πολλές εταιρείες έχουν εγγραφεί για να λάβουν μέρος στην καμπάνια Motto Tokyo, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και πανδοχείων.

Οι δύο στόχοι του Motto Tokyo είναι «να κάνει την κοινωνία να κινηθεί ξανά και να διατηρήσει τον Covid-19 υπό έλεγχο», όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Τόκιο, Yuriko Koike, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, η κοινή πρωτοβουλία της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο και του Γραφείου Συνεδριάσεων & Επισκεπτών του Τόκιο (TCVB) θα παρέχει οικονομική υποστήριξη στους κατοίκους του Τόκιο για ημερήσιες εκδρομές και διανυκτερεύσεις εντός της πρωτεύουσας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αποδείξεις τριών εμβολιασμών κατά του Covid-19 ή αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR.

Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν 5.000 γιεν (36 $ ΗΠΑ) ανά διανυκτέρευση για ένα κατάλυμα που κοστίζει 6.000 γιεν ή περισσότερο ανά διανυκτέρευση, για έως και πέντε διανυκτερεύσεις. Ένας ημερήσιος ταξιδιώτης, εν τω μεταξύ, θα λάβει 2.500 γιεν την ημέρα για μια εκδρομή που κοστίζει 3.000 γιεν ή περισσότερο.

Ένας ιστότοπος που διαχειρίζεται η TCVB έχει δημιουργηθεί για να συμβουλεύει άτομα και ομάδες σχετικά με τις κρατήσεις με τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες για να λάβουν μέρος στην εκστρατεία, οι οποίες περιλαμβάνουν ταξιδιωτικά πρακτορεία H.I.S. Co. και JTB Corporation, καθώς και μεγάλα ξενοδοχεία και πανδοχεία ryokan.