Τον Ιούνιο του 2020, 1,8 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέφθηκαν την Ισπανία, σημειώνοντας αύξηση 1,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. Η χώρα δέχτηκε επίσης 0,6% περισσότερους επισκέπτες από τη Γερμανία και 0,8% επισκέπτες από τη Γαλλία την ίδια περίοδο. Όπως φαίνεται ακόμη και με το Brexit και την πανδημία, η τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας φαίνεται καλή.

Ποιο μέρος επισκέπτονται περισσότερο οι Βρετανοί στην Ισπανία;

Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη Βρετανών και Γερμανών για επίσκεψη στην Ισπανία. Το διεθνές αεροδρόμιο της Μαγιόρκα προσφέρει φθηνά καθημερινά αεροπορικά εισιτήρια για τη Βρετανία και πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Επομένως, το να φτάσει κανείς εκεί είναι σχετικά εύκολο.

Ποιοι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ισπανία;

Οι τουρίστες που έρχονται συχνότερα στην Ισπανία είναι οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Σκανδιναβοί, οι Φιλιππινέζοι, οι Άραβες και οι Κινέζοι. Ωστόσο, λόγω διαφορών στην κουλτούρα, τη δύναμη των δαπανών και άλλους προσωπικούς λόγους, οι συνήθειες δαπανών τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους είναι διαφορετικές και ορισμένοι μπορεί να ξοδεύουν περισσότερα από άλλους.

Για παράδειγμα, οι τουρίστες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξοδεύουν τα περισσότερα ανά επίσκεψη στους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ισπανίας. Κατά μέσο όρο, ξόδεψαν 143 λίρες ανά άτομο το 2021.

Αντίθετα, οι Ιταλοί ήταν οι πιο τσιγκούνηδες, με μέσο όρο 43 λίρες ανά άτομο την ημέρα, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (NSI).

Η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι Φιλιππινέζοι τουρίστες ήταν οι δεύτεροι μεγαλύτεροι ξένοι όταν έκαναν διακοπές στην Ισπανία, με μέσο όρο £123 ανά άτομο την ημέρα.

Οι Κινέζοι επισκέπτες ήταν τρίτοι στη λίστα, με μέσο ποσοστό καύσης £111 ανά άτομο την ημέρα.

Σε μια συγκλονιστική ανατροπή των γεγονότων, η μελέτη έδειξε ότι οι Γάλλοι, οι Φινλανδοί, οι Ινδοί και οι Ιάπωνες δεν τα πήγαν καλύτερα από τους Ιταλούς, με όλους τους ημερήσιους μέσους όρους κάτω από £60.

Από την άλλη πλευρά, οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες όπως οι Βρετανοί και οι Γερμανοί αποδείχθηκαν οι πιο πολύτιμοι για την τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας. Η μελέτη έδειξε ότι οι Βρετανοί ξοδεύουν τα περισσότερα μεταξύ των δύο, με μέσο όρο £75 ανά άτομο την ημέρα. Επιπλέον, διαπίστωσε ότι οι Βρετανοί κάνουν περισσότερα ταξίδια από οποιονδήποτε άλλο.