Ο ρομαντικός προορισμός της Βενετίας στην Ιταλία κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τα διάσημα κανάλια, τους δρόμους και τις πλατείες της καθαρές.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση ζητά τώρα από τους τουρίστες να βοηθήσουν στη μείωση της ρύπανσης πίνοντας νερό από τα πολλά δημόσια σιντριβάνια που διαπερνούν πόλεις όπως η Βενετία, αντί να χρησιμοποιούν πλαστικά μπουκάλια νερού

Οι αρχές της πόλης έχουν ξεκινήσει μια τοπική εκστρατεία μάρκετινγκ για να διαφημίσουν το αίτημα στα εκατομμύρια των επισκεπτών που επισκέπτονται τη Βενετία κάθε χρόνο.

Και τώρα που η Ιταλία απέσυρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θεσπίστηκαν στον απόηχο της πανδημίας COVID, ο τουρισμός έχει σχεδόν επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Ωστόσο, η Βενετία έχει προσπαθήσει πολύ να κρατήσει τους τουρίστες υπό έλεγχο. Για παράδειγμα, πρόσφατα ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη χρέωση εισόδου για τους ημερήσιους επισκέπτες, το οποίο αργότερα τροποποιήθηκε για να ξεκινήσει το 2023 αντί για φέτος.

Για να βοηθήσουν τους τουρίστες, αξιωματούχοι της πόλης στη Βενετία άρχισαν να εκδίδουν χάρτες για το πού βρίσκονται τα δημόσια σιντριβάνια ειδικά στο ιστορικό κέντρο της πλατείας του Αγίου Μάρκου.

Υπάρχουν 126 δημόσια σιντριβάνια που ταξινομούνται ως ασφαλή για κατανάλωση και να αποφεύγουν να πετούν πλαστικά μπουκάλια νερού στο δρόμο.