Ποσοστό 47% των ανθρώπων πιστεύει ότι η τουριστική βιομηχανία του διαστήματος θα είναι προσβάσιμη στους περισσότερους μέχρι το τέλος της δεκαετίας και όχι μόνο στους πλούσιους. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα που διεξήχθη από το Viσε 1.002 Αμερικανούς.

Μέχρι στιγμής μόνο όσοι έχουν πολύ βαθιά τσέπη μπορούν να ταξιδέψουν στο διάστημα. Για να πετάξει κανείς με το Virgin Galactic, πρέπει να ξοδέψει περίπου 450.000 δολάρια. Αυτό είναι πέρα ​​από τον προϋπολογισμό των περισσότερων ανθρώπων.

  • Το 20,5% από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν Baby Boomers.
  • Το 24,6% ήταν Gen X-ers.
  • Το 32,9% ήταν Millennials.
  • Το 22% ήταν Gen Z-ers.

Οι περισσότεροι Gen X-ers θα ξόδευαν 74.000 $, αλλά οι Gen Z-ers θα πλήρωναν μόνο έως και $ 41.000.

Ο Έλον Μασκ είπε ότι ένα εισιτήριο για τον Άρη μπορεί μια μέρα να κοστίζει λιγότερο από 100.000 δολάρια, «αρκετά χαμηλό ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι στις προηγμένες οικονομίες να μπορούν να πουλήσουν το σπίτι τους στη Γη και να μετακομίσουν στον Άρη αν θέλουν».

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες θεώρησαν ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δουν διασημότητες στο διάστημα. Στην πραγματικότητα, περίπου δύο στους πέντε ανθρώπους θα ήθελαν να ταξιδέψουν στο διάστημα με τον Μασκ και ένας στους τρεις θα επέλεγε το Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το SpaceX έχει υπό τη ζώνη του πολλά απίστευτα ορόσημα.