Τα καλύτερα και τα χειρότερα αξιοθέατα του Λονδίνου αποκάλυψε σε νέα έρευνά της η εταιρεία Which?.

Ειδικότερα, τα ιστορικά αξιοθέατα του Λονδίνου έχουν ταξινομηθεί από τα καλύτερα προς τα χειρότερα, με το Tower Bridge Exhibition να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Η έρευνα ρώτησε τους επισκέπτες σχετικά με τη συνολική σχέση ποιότητας/τιμής των αξιοθεάτων, την εξυπηρετικότητα του προσωπικού και την έλλειψη πλήθους που οδήγησαν σε μια συνολική βαθμολογία.

Με μόλις 11 λίρες, το Tower Bridge Exhibition θεωρήθηκε εξαιρετικό για τη σχέση ποιότητας-τιμής. Το αξιοθέατο επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεναγηθούν μέσα σε ένα από τα καθοριστικά ορόσημα της Βρετανικής πρωτεύουσας. Οι επισκέπτες εισέρχονται από τον έναν πύργο, κάνουν βόλτα στον ψηλό διάδρομο με την πανοραμική θέα και τα γυάλινα πατώματα, πριν κατέβουν στον άλλο πύργο.

Στην άλλη άκρη της κατάταξης, το Παλάτι του Κένσινγκτον θεωρήθηκε ως το χειρότερο ιστορικό αξιοθέατο της πρωτεύουσας. Για την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Γουίλιαμ, της Κέιτ Μίντλετον και των παιδιών τους το κόστος είναι 20 λίρες , αλλά οι ερωτηθέντες είπαν ότι αυτό δεν είναι καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Η πλήρης κατάταξη έχει ως εξής :

  1. Tower Bridge Exhibition.
  2. Westminster Abbey.
  3. Tower of London.
  4. Hampton Court Palace.
  5. Houses of Parliament.
  6. Old Royal Naval College Greenwich.
  7. Somerset House.
  8. Kensington Palace.

Εκτός Λονδίνου, το Fountains Abbey στο Yorkshire και το Royal Yacht Britannia στο Εδιμβούργο είναι τα καλύτερα ιστορικά αξιοθέατα στο Ηνωμένο Βασίλειο.