Οι ξενοδόχοι στην Τουρκία ελπίζουν ότι η χώρα μπορεί να συνεχίσει να προσελκύει επισκέπτες από την Ευρώπη τους επόμενους μήνες, καθώς η ενεργειακή κρίση στη γηραιά ήπειρο θα μπορούσε να δελεάσει τους ανθρώπους να περάσουν τον χειμώνα τους σε πιο ζεστούς προορισμούς.

Ως εκ τούτου, αυτή θα μπορούσε να μετατραπεί στην πιο πολυσύχναστη χειμερινή περίοδος των τελευταίων τριών χρόνων, σύμφωνα με ανθρώπους από τον κλάδο.

Οι τουριστικές εισροές στην Τουρκία θα είναι ισχυρές κατά τους χειμερινούς μήνες, όχι μόνο λόγω της ενεργειακής κρίσης της Ευρώπης αλλά και λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων, περιμένοντας να φιλοξενήσουν περισσότερους επισκέπτες από το Ιράν.

«Από το 2014, εργαζόμαστε πάνω σε σχέδια για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στους χειμερινούς μήνες, επιδιώκοντας να προσελκύσουμε τουρίστες από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Τα τελευταία στοιχεία και οι εξελίξεις στην Ευρώπη υποδηλώνουν ότι θα έχουμε μια γεμάτη χειμερινή περίοδο». Αυτό δήλωσε ο Erkan Yağcı, πρόεδρος της Ένωσης Μεσογειακών Τουριστικών Ξενοδόχων και Επενδυτών (AKTOB).

Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Σκανδιναβία θα είναι οι κύριες αγορές στο ραντάρ της τουριστικής βιομηχανίας αυτόν τον χειμώνα, σύμφωνα με τον Yağcı.

Οι πρώτες κρατήσεις δείχνουν ότι ο Νοέμβριος κυμανθεί σε καλά επίπεδα και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις αγορές της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου όπως ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο συνεδριακός τουρισμός κερδίζει επίσης δυναμική.

Είναι δύσκολο να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ferit Turgut από την Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB). Αλλά συμφώνησε ότι αυτή θα ήταν η πιο πολυσύχναστη χειμερινή περίοδος τα τελευταία τρία χρόνια.

Άνθρωποι από χώρες της βόρειας Ευρώπης αναμένεται να κάνουν διακοπές στην Τουρκία αυτό το χειμώνα, σύμφωνα με τον Turgut.

«Ετοιμαζόμαστε για την καλύτερη χειμερινή σεζόν. Η Αττάλεια θα είναι αγαπημένος προορισμός. Αυτόν τον χειμώνα, η Τουρκία θα φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Ευρώπη», δήλωσε ο Ülkay Atmaca, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Διευθυντών Ξενοδοχείων (POYD), προσθέτοντας ότι οι αριθμοί για τον Νοέμβριο φαίνονται καλοί.