Ώθηση 30 δισ. λιρών έδωσαν οι Βρετανοί στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κάνοντας διακοπές στη χώρα τους μέχρι στιγμής. Μάλιστα το Northumberland ήταν ένας από τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών.

Αυτό αποκάλυψε νέα έρευνα του Travelodge, η οποία κατέταξε το Northumberland τέταρτο στα γραφήματα προορισμών διαμονής.

Το Travel Index εξέτασε 2.000 Βρετανούς ενήλικες σχετικά με τα σχέδια διακοπών τους για το 2022 και διαπίστωσε ότι είχαν ξοδέψει κατά μέσο όρο 513,13 £ με το μέσο ταξίδι να είναι τέσσερις ημέρες.

  • Το 60% των ενηλίκων ανέφερε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση, το χάος στα αεροδρόμια και οι καθυστερήσεις πτήσεων τους εμπόδισαν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό φέτος.
  • Είναι ενδιαφέρον ότι το 35% των παραθεριστών έχει παραβιάσει την παράδοση και χώρισε τις κύριες ετήσιες διακοπές του σε τρία μικρότερα διαλείμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος.
  • Το ένα τέταρτο (25%) των ενηλίκων ανέφερε ότι επέλεξε να κάνει πολλά σύντομα διαλείμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τους έδινε κάτι να περιμένουν ενάντια στη ζοφερή και την καταστροφή της παγκόσμιας κρίσης.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι ο καλοκαιρινός καύσωνας ενέπνευσε το 29% των Βρετανών να κάνουν περισσότερα αυθόρμητα διαλείμματα και το 27% των ενηλίκων ανέφερε ότι ένα σύντομο διάλειμμα είναι στην πραγματικότητα καλύτερη αξία από μια καλή βραδινή έξοδο.