Με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Λονδίνο θα μπορούσε να δει μια έκρηξη στη ζήτηση για καταλύματα καθώς οι επισκέπτες συρρέουν στη βρετανική πρωτεύουσα για να αποτίσουν τα σέβη τους στη μακροβιότερη μονάρχη της χώρας.

«Τα μάτια του κόσμου θα είναι στραμμένα στο Λονδίνο για τις επόμενες 10 ημέρες», δήλωσε στο MarketWatch ο Thomas Emanuel, ανώτερος διευθυντής της STR, η οποία παρέχει αναλυτικά στοιχεία για τη βιομηχανία της φιλοξενίας. «Θα υπάρξει μια εισροή μέσων ενημέρωσης, μια εισροή αξιωματούχων και μια εισροή ανθρώπων που θέλουν απλώς να είναι εκεί».

Το STR δεν παρέχει μελλοντικά δεδομένα για τις τιμές των ξενοδοχείων, αλλά ο Emanuel αναμένει να δει μεγάλη ζήτηση για καταλύματα στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης περιόδου εθνικού πένθους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εδώ και δεκαετίες, ένα σχέδιο που φέρεται να είναι γνωστό ως «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου» καθορίζει τα γεγονότα της περιόδου πένθους, τα οποία περιλαμβάνουν την κατάκλιση του μονάρχη στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ του Κοινοβουλίου και μια κρατική κηδεία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Η τελευταία κρατική κηδεία του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν για τον Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965. Περισσότεροι από 300.000 πενθούντες πέρασαν από το φέρετρο του Τσόρτσιλ στην αίθουσα του Γουέστμινστερ και ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της διαδρομής της κηδείας του, σύμφωνα με το History.com.

Με πλήθη ανθρώπων που αναμένεται να επισκεφθούν την πρωτεύουσα για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα, το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε οδηγίες για τους επισκέπτες στο Λονδίνο την Παρασκευή. «Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα ταξιδέψουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και σε άλλες Βασιλικές Κατοικίες ως ένδειξη του σεβασμού τους», ανέφερε. «Αναμένουμε μεγάλα πλήθη, τα οποία μπορεί να θέτουν κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια».

«Όπως θα περίμενε κανείς, αρκετοί οργανισμοί θα κάνουν τώρα πρακτικές προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης για την Κηδεία της Πολιτείας και συναφών εκδηλώσεων», πρόσθεσε το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου. «Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν διαθέσιμες σύντομα».

Οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ήδη σημειώσει αύξηση των τιμών για ορισμένα ξενοδοχεία του Λονδίνου.