Ο αριθμός των Αμερικανών που ενδιαφέρονται για ταξίδια που σχετίζονται με την κάνναβη έχει αυξηθεί, σύμφωνα με τον Brian Applegarth, ιδρυτή της Cannabis Travel Association και της Cultivar Brands, μιας στρατηγικής εταιρείας μάρκετινγκ που ειδικεύεται στη βιομηχανία κάνναβης.

Στις αρχές του 2020, λίγο πριν την πανδημία, η Cultivar συνεργάστηκε με την MMGY Travel Intelligence για να αναλύσει το αναπτυσσόμενο τμήμα των ταξιδιωτών κάνναβης.

Ανακάλυψαν ότι το 29% όλων των ενεργών ταξιδιωτών αναψυχής στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως μέρος ενός αυξανόμενου “ταξιδιωτικού κοινού με κίνητρο την κάνναβη”.

Τα ευρήματα από μια πρόσφατη έρευνα στην εποχή της πανδημίας, που κυκλοφόρησε αυτό το καλοκαίρι, δείχνουν ότι το μέγεθος αυτού του κοινού έχει αυξηθεί στο 37% όλων των ενεργών ταξιδιωτών αναψυχής.

Ειδικότερα, οι Gen Z και millennial ταξιδιώτες δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε τουλάχιστον μια δραστηριότητα που σχετίζεται με την κάνναβη ενώ βρίσκεστε σε διακοπές.

Η Καλιφόρνια “δείχνει” το δρόμο

Η τάση των ταξιδιωτών κάναβης καθοδηγείται από ιδιοκτησίες στην Καλιφόρνια, που υιοθέτησαν πρώιμα χαλαρούς νόμους για τη μαριχουάνα.

Μεταξύ των ελάχιστων παικτών φιλοξενίας που επιδιώκουν να προσφέρουν μια πιο ανεβασμένη εμπειρία κάνναβης είναι η Humboldt Social, η οποία λειτουργεί πολλές επιχειρήσεις — συμπεριλαμβανομένων των ενοικιαζόμενων διακοπών Oyster Beach Bayfront Resort, του ξενοδοχείου Humboldt Bay Social Club τεσσάρων δωματίων, του Papa & Barkley Social ιατρείο και του σπα και άλλα — στην κομητεία Humboldt, Καλιφόρνια.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, η Humboldt Social έκανε το ντεμπούτο μιας δεύτερης ιδέας ξενοδοχείου, το Scotia Lodge 22 δωματίων, που βρίσκεται κοντά στο κρατικό πάρκο Redwoods στη Σκωτία, στην Καλιφόρνια.

Το ξενοδοχείο ευνοεί ένα περιβάλλον με μενού παράδοσης κάνναβης και έναν υπαίθριο χώρο καπνιστών προσβάσιμος στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και των εστιατορίων.

Σε εσωτερικούς χώρους, το κάπνισμα οποιουδήποτε είδους δεν επιτρέπεται, αλλά οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να απολαμβάνουν βρώσιμα ή βάμματα κάνναβης στο δωμάτιο.