Το DiscoverCars.com δημιούργησε μια κατάταξη για να ανακαλύψει τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για χειμερινό μήνα του μέλιτος. Ανάλυσε παράγοντες όπως ο αριθμός των σπα και των ρομαντικών ξενοδοχείων σε κάθε πόλη πριν βαθμολογήσουν ανάλογα κάθε πόλη.

Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για χειμερινό μήνα του μέλιτος ήταν:

Βαρκελώνη, Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα κατετάγη πρώτη στην κατάταξη, με 135 από 160 βαθμούς. Η ισπανική πόλη είναι ένα hotspot για τους τουρίστες το καλοκαίρι, αλλά είναι ιδανική και για χειμερινό μήνα του μέλιτος. Η μέση θερμοκρασία στη Βαρκελώνη κατά τους χειμερινούς μήνες είναι 15 βαθμοί Κελσίου.

Οι νεόνυμφοι μπορούν να επιλέξουν από 609 σπα και 599 ρομαντικές δραστηριότητες, όπως περιηγήσεις στα αξιοθέατα στον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης. Υπάρχουν επίσης 12 εστιατόρια με αστέρι Michelin στην πόλη.

Παρίσι, Γαλλία

Το Παρίσι, η «Πόλη της Αγάπης» κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 128 στους 160 βαθμούς. Η ρομαντική γαλλική πόλη του Παρισιού είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για μήνα του μέλιτος όλο το χρόνο με 970 διαθέσιμα σπα και 560 ρομαντικά ξενοδοχεία για να διαλέξετε.

Το κόστος ενός εισιτηρίου σαλονιού στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισιού είναι 52 £ και οι νεόνυμφους μπορούν να απολαύσουν κατά μέσο όρο 9,2 ώρες ημέρας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ρώμη, Ιταλία

Στην τρίτη θέση, η ιταλική πρωτεύουσα Ρώμη συγκέντρωσε 123 από τους 160 βαθμούς. Η ιστορική πόλη έχει πολλά να προσφέρει, με 867 ρομαντικές δραστηριότητες για να συναντήσετε τον σύντροφό σας, όπως περιπάτους, περιηγήσεις στα αξιοθέατα και εξερεύνηση στα διάφορα μουσεία που είναι διάσπαρτα στη Ρώμη.

Υπάρχουν επίσης 14 εστιατόρια με αστέρι Michelin, 389 σπα και 488 ρομαντικά ξενοδοχεία για νεόνυμφους.

Λονδίνο, Αγγλία

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Λονδίνο, η μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας με 122 από τους 160 βαθμούς. Το Λονδίνο είναι μια πόλη γεμάτη ενέργεια αλλά και ρομαντικές δραστηριότητες για νεόνυμφους, με 1066 διαθέσιμα και 896 σπα.

Ωστόσο, οι συνεργάτες θα πρέπει να έχουν μέση θερμοκρασία 8 βαθμών Κελσίου καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Η μέση μηνιαία βροχόπτωση μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι 60 χιλιοστά.

Βιέννη, Αυστρία

Ολοκληρώνοντας την πρώτη πεντάδα, η αυστριακή πόλη της Βιέννης σημείωσε 115 από τους 160 βαθμούς. Η γραφική αρχιτεκτονική της Βιέννης είναι βέβαιο ότι θα σας βάλει σε μια ρομαντική διάθεση, με μπαρόκ παλάτια και εκκλησίες διάσπαρτα στην πόλη.

Η Βιέννη προσφέρει έναν εντυπωσιακό αριθμό ρομαντικών ξενοδοχείων με 1575, η πόλη φιλοξενεί επίσης 84 σπα. Η μέση θερμοκρασία στη Βιέννη καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα είναι 5 βαθμοί Κελσίου.