Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Σκιάθου και το Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών (WTN), στην Ελλάδα από τις 26-30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πεζοπορικών ταξιδιών και εργαστηρίων από τις 18 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτώβρη 2022.

Πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ του Δήμου Σκιάθου, του Υπουργείου Τουρισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής του WTC. Οι συμμετοχές έχουν φτάσει ήδη τις 160 από 48 χώρες.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή συγκέντρωση επαγγελματιών και οπαδών των μονοπατιών στον κόσμο. Συγκεντρώνει αρχηγούς κυβερνητικών οργανώσεων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεων και της πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να συνεργαστούν, να μοιραστούν, να γιορτάσουν και να καθορίσουν τις στρατηγικές βέλτιστης πρακτικής για μερικούς από πιο σημαντικούς παγκόσμιους τομείς όπως τον τουρισμό, το lifestyle και του υπαίθρου.

Η Σκιάθος έχει ένα δίκτυο παλιών μονοπατιών 100χμ απλωμένο στο όλο το νησί περνώντας μέσα από ρεματιές παραμυθένιες, από ρυάκια και καταρράκτες και σειρές πλατάνων, άλλα και από μοναστήρια, βυζαντινά μνημεία και ξωκλήσια καταλήγοντας σε ρόδινα ακρογιάλια.

Η παγκόσμια κοινότητα έχει να μάθει πολλά από τη συνεχή επένδυση του Δήμου Σκιάθου στην προσβασιμότητα, την ασφάλεια, την προστασία και την ποιότητα των μονοπατιών του νησιού.

Βασικό στοιχείο του Παγκόσμιου Συνέδριου Μονοπατιών είναι τα προ-συνεδριακά Trail Journeys, που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν και να ενημερωθούν για τα μονοπάτια της διοργανώτριας χώρας, περπατώντας με ειδικούς μονοπατιών από όλο τον κόσμο.