
Tην τεχνητή νοημοσύνη σχεδιάζει να αξιοποιήσει ο όμιλος Iberostar προκειμένου να επιτύχει το στόχο των μηδενικών αποβλήτων έως το 2020. Ειδικότερα, θα την εφαρμόσει στις 100 και πλέον ιδιοκτησίες του με στόχο να ελαχιστοποιήσει τα απόβλητα και να εξοικονομήσει έως και 1.600 τόνους τροφίμων τον πρώτο χρόνο μέσω της εφαρμογής. τεχνολογίας Winnow στις κουζίνες των ξενοδοχείων της.
Η ανακοίνωση έγινε σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης των Ηνωμένων Εθνών για την απώλεια και τη σπατάλη τροφίμων.
«Αυτή η δέσμευση της εταιρείας θα γίνει πραγματικότητα χάρη σε ένα καινοτόμο σύστημα, βασισμένο στην τεχνολογία της εταιρείας Winnow, το οποίο θα συμβάλει στον τερματισμό της σπατάλης τροφίμων και θα φέρει την εταιρεία πιο κοντά στον στόχο να είναι απαλλαγμένη από απόβλητα που θα αποστέλλονται σε ΧΥΤΑ έως το 2025», ανέφερε ο Όμιλος Iberostar.
Το σύστημα, το οποίο παρακολουθεί τι πετούν και σώζουν οι κουζίνες της Iberostar, έχει εφαρμοστεί πιλοτικά στα ξενοδοχεία της εταιρείας στην Ευρώπη, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική και τώρα θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την ιδιοκτησία.
«Η μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων της Ατζέντας 2030», δήλωσε η Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Iberostar, Sabina Fluxa. «Εκτός από την εκπαίδευση των εργαζομένων μας για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων, έχουμε θέσει σε εφαρμογή αυτό το καινοτόμο σύστημα για να μειώσουμε την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγουμε χωρίς να επηρεάζουμε την εμπειρία των επισκεπτών».
Τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του συστήματος Winnow, στόχος της Iberostar είναι να μειώσει τα απόβλητά της κατά 50%.
Συνολικά, η Iberostar είπε ότι θα εξοικονομήσει περίπου 5 εκατ. γεύματα ετησίως, που μεταφράζεται σε 1.800 λίβρες φαγητού. Επιπλέον, δεν θα εκπέμπει πλέον σχεδόν 8.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Μέσω της ατζέντας του 2030, η Iberostar αναμένει να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2030.