Στην ανακαίνιση του lounge αναχωρήσεων ξεκίνησε το αεροδρόμιο City του Λονδίνου επενδύοντας 12 εκατ.£. Στόχος του είναι να δημιουργήσει περισσότερες επιλογές για καθίσματα, φαγητό και ψώνια για τους επιβάτες.

Η αναβάθμιση θα έχει 30% περισσότερες θέσεις – έως και 950 συνολικά – συν δύο νέα σημεία εστίασης και διευρυμένο χώρο αφορολόγητων και λιανικής, μαζί με νέες και διευρυμένες τουαλέτες.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε φάσεις για να αποφευχθεί η αναστάτωση και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2023.

Το αεροδρόμιο έχει δεχθεί 2,17 εκατ. επιβάτες μέχρι στιγμής το 2022 και πρόκειται να φτάσει τα τρία εκατ. για ολόκληρο το έτος.

Η Lagardère Travel Retail θα λανσάρει ένα προσαρμοσμένο κατάστημα Aelia Duty Free, το οποίο περιλαμβάνει μια μπουτίκ «It’s London» με τοπικούς παραγωγούς και αποστακτήρια.

Ένα νέο κατάστημα WHSmith θα ανοίξει το φθινόπωρο με μια διευρυμένη γκάμα προϊόντων του Λονδίνου.

Το City Bar & Grill θα αντικατασταθεί από το νέο εστιατόριο Juniper την επόμενη άνοιξη του 2023 και το Cabin Bar θα αντικατασταθεί από ένα νέο εμπορικό σήμα εστιατορίου.

Η ανακαίνιση θα δει το 98% των απορριμμάτων που παράγονται από τις κατασκευές να εκτρέπονται από τους χώρους υγειονομικής ταφής και να ανακυκλώνονται.