Το Ντουμπάι γίνεται ο κορυφαίος κόμβος γαστρονομίας στον κόσμο ενώ οι Ινδοί συνεχίζουν να συρρέουν στο εμιράτο, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα.

Ειδικότερα, η πόλη αναγνωρίστηκε ως ο Νο.1 παγκόσμιος προορισμός και ο τέταρτος κορυφαίος προορισμός για τους «Food Lovers» στα Tripadvisor Travelers’ Choice Awards 2022, καταδεικνύοντας το βάθος της γαστρονομικής σκηνής και την ποικιλία των γαστρονομικών προσφορών.

Το εμιράτο διαθέτει ένα δυναμικό γαστρονομικό οικοσύστημα με περίπου 13.000 εστιατόρια και καφέ.

Το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι (DET) κυκλοφόρησε την εναρκτήρια Έκθεση Γαστρονομίας του Ντουμπάι, μια ολοκληρωμένη μελέτη της γαστρονομικής σκηνής της πόλης.

Η ειδική έκθεση αποκαλύφθηκε στην πρώτη ενημέρωση του κλάδου της γαστρονομίας που διοργανώθηκε από το DET στο W Dubai Mina Seyahi και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εστιάτορες, ειδικοί στη μαγειρική και ενδιαφερόμενοι από τον τομέα των τροφίμων και ποτών.

Το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους επικούρειους προορισμούς στον κόσμο και η γαστρονομική του σκηνή έχει διαφοροποιηθεί και προοδεύσει σύμφωνα με την επέκταση και την ανάπτυξη της πόλης και παραμένει βασικός μοχλός ανάπτυξης για τον τουριστικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι το εμιράτο υποδέχθηκε 7,12 εκατ. διεθνείς επισκέπτες κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2022. Παράλληλα, χιλιάδες Ινδοί επιλέγουν το Ντουμπάι ως προορισμό στα ταξίδια αναψυχής τους.