Εντυπωσιακή άνοδο κρατήσεων και μεγάλους όγκους αναζητήσεων για ταξίδια καταγράφει η Ιαπωνία καθώς ο προορισμός τερματίζει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, σύμφωνα με νέα δεδομένα από την Trip.com.

Ειδικότερα, οι κρατήσεις προς την Ιαπωνία από τη Νότια Κορέα αυξήθηκαν κατά 194% σε σχέση με αυτές που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, ακολουθούμενη από αύξηση 183% στις κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, 169% στις κρατήσεις από την Ισπανία και 103% στις κρατήσεις από τη Γερμανία.

Η Trip.com σημείωσε σταθερά υψηλά ποσοστά αναζήτησης στην Ιαπωνία σε όλη την Ευρώπη, την APAC και τις ΗΠΑ από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, με αξιοσημείωτες αυξήσεις σε βασικούς προορισμούς τον Σεπτέμβριο του 2022. Η Σιγκαπούρη σημείωσε την πιο σημαντική αύξηση σε αναζήτηση από μήνα σε μήνα στην Ιαπωνία το Σεπτέμβριος, με αύξηση 520%.

Ακολούθησε αύξηση 463% στις αναζητήσεις από την Ταϊλάνδη, αύξηση 365% στις αναζητήσεις από την Αυστραλία και αύξηση 359% στις αναζητήσεις από τη Νότια Κορέα. Ακόμη και η χώρα με τη χαμηλότερη άνοδο, οι Φιλιππίνες, σημείωσε αύξηση 91% στις αναζητήσεις, κάτι που παραμένει ενθαρρυντικό.

Αύξηση στις κρατήσεις πολυτελών ξενοδοχείων

Παράλληλα, τα στοιχεία της Trip.com αποκαλύπτουν έκρηξη στις κρατήσεις πολυτελών ξενοδοχείων στην Ιαπωνία, με αύξηση 7% στις κρατήσεις ξενοδοχείων 5 αστέρων μεταξύ του δεύτερου εξαμήνου του 2021 και του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Κατά την περίοδο των μεγάλων εκπτώσεων, η Trip.com σημείωσε επίσης τα υψηλότερα ποσοστά εγκατάστασης εφαρμογών του έτους, μια τεράστια αύξηση από μήνα σε μήνα κατά 149%. Από τα θετικά δεδομένα κρατήσεων και αναζήτησης, η πλατφόρμα ταξιδίων είναι αισιόδοξη ότι η ζήτηση για εισερχόμενα ταξίδια θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάκαμψη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας.