Όλο και περισσότεροι επιβάτες γίνονται πιο προσεκτικοί όταν παραδίδουν τις αποσκευές τους στις πτήσεις τους.

Συγκεριμένα, σε έρευνα του Σεπτεμβρίου σε περισσότερους από 1.700 Αμερικανούς από την TripIt, μια εταιρεία σχεδιασμού ταξιδιών, σχεδόν το 60% είπε ότι αντιμετώπισε κάποιου είδους αναστάτωση ενώ ταξίδευε το περασμένο καλοκαίρι.

Από αυτούς, ένας στους έξι ανθρώπους είπε ότι οι αποσκευές τους χάθηκαν ή καθυστέρησαν. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Μεταφορών, πάνω από 1,9 εκατ. αποσκευές υπέστησαν λάθος χειρισμό πέρυσι από αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια, καθώς και η υψηλή ζήτηση ταξιδιών, πιθανότατα έχουν προκαλέσει αύξηση των αποσκευών που δεν χειρίζονται σωστά, προκαλώντας αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι επιβάτες πακετάρουν και πετούν.

Το 93% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι έχουν πλέον «αλλάξει τη συμπεριφορά τους όταν πρόκειται να προετοιμαστούν για ένα ταξίδι» λόγω της αύξησης των περιστατικών.

Είτε έχουν άμεση εμπειρία, είτε όπως φαίνεται στους τίτλους, οι ταξιδιώτες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδο ταξιδιού.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι για τα επερχόμενα ταξίδια, το 41% ​​των Αμερικανών δήλωσε ότι θα αποφύγει τον έλεγχο της τσάντας και το 23% θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία back-tracking, όπως ένα Apple AirTag.

Τα AirTags έχουν αποδειχθεί αξιόπιστος τρόπος για να προσδιορίσετε ακριβώς πού βρίσκεται η τσάντα σας, αλλά έχετε κατά νου ότι δεν καθιστούν πιο πιθανό (ή απίθανο) να καθυστερήσει ή να χαθεί η τσάντα σας και ότι καμία συσκευή παρακολούθησης δεν είναι αλάνθαστη.

Το πραγματικό όφελος είναι ότι μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται τα αντικείμενά σας, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικό εάν η ίδια η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ακριβή τοποθεσία για την τσάντα σας.