Πορεία ανόδου κατέγραψαν οι διεθνείς τουριστικές δαπάνες στη Βραζιλία σημειώνοντας αύξηση 84% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Μάλιστα, η συνολική δαπάνη από ξένους ταξιδιώτες έφτασε τα 2,7 δισ. δολάρια. Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα του Υπουργείου Τουρισμού της χώρας.

Τα νούμερα είναι πολύ θετικά για τον κλάδο, ο οποίος έχει ήδη παρατηρήσει αυξανόμενους αριθμούς τουριστών από το εξωτερικό. Στα αεροδρόμια, ο αριθμός των διεθνών προσγειώσεων αυξήθηκε σε 4.200 τον Σεπτέμβριο, ο υψηλότερος τα τελευταία δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2021, ήταν υπερδιπλάσιος.

Η Embratur ανέφερε ότι η προσφορά διεθνών πτήσεων ουσιαστικά ανακτήθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας και ότι αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται το επόμενο έτος. Οι νέες διαδρομές που συνδέουν τις βορειοανατολικές πρωτεύουσες και τη Santa Catarina με την επικράτεια της Αργεντινής θα συμβάλουν στην άφιξη περισσότερων ξένων επισκεπτών.

Συνολικά, η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται από τον Ιανουάριο, αλλά έχει εκτιναχθεί από τον Σεπτέμβριο. Η προσδοκία του υπουργείου Τουρισμού είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα επισκεφθούν τη χώρα περίπου 4,2 εκατ. ξένοι τουρίστες.