Οι Αυστραλοί νιώθουν πολύ πιο άνετοι στο να σχεδιάζουν ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό το επόμενο έτος, και κατευθύνονται στο Διαδίκτυο για να το κάνουν.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι Αυστραλοί όχι μόνο σχεδιάζουν να ξοδέψουν μεγάλα ποσά το επόμενο έτος, αλλά κατευθύνονται στο Διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουν τις κρατήσεις τους.

Κάθε δεκαπενθήμερο, το Power Retail ερευνά πάνω από 1.000 διαδικτυακούς αγοραστές για να ανακαλύψει πώς αλλάζει η συμπεριφορά των καταναλωτών. Το Latest Talking Point ήταν μια βαθιά βουτιά στις ταξιδιωτικές προθέσεις των Αυστραλών.

Τα καλά νέα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία (76%) όσων ταξιδεύουν συνήθως στο εσωτερικό λένε ότι είναι πιθανό ή πολύ πιθανό να κάνουν κράτηση για διακοπές στην Αυστραλία τον επόμενο χρόνο.

  • Μόνο μια μικρή μειοψηφία (7%) λέει ότι είναι απίθανο ή ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα.
  • Η πλειοψηφία (71%) όσων ταξιδεύουν κανονικά στο εξωτερικό σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό το επόμενο έτος.
  • Μόλις το 16% λέει ότι είναι απίθανο ή ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν ένα διεθνές ταξίδι.

Πως σχεδιάζουν οι Αυστραλοί να κάνουν κράτηση διαμονής για τα ταξίδια τους ;

Ένα μεγάλο ποσοστό (43%) χρησιμοποιεί ιστότοπους κρατήσεων ή σύγκρισης για να κλείσει το κατάλυμα του για ταξίδια εσωτερικού, με το 23% να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή όπως η Airbnb.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό (3%) χρησιμοποιεί ταξιδιωτικούς πράκτορες όταν κάνει κράτηση διαμονής εντός της Αυστραλίας.

Η διαμονή μέσω ιστότοπων κρατήσεων ή σύγκρισης για ταξίδια στο εξωτερικό είναι επίσης η πιο δημοφιλής επιλογή για διεθνείς κρατήσεις και έτσι το 47% σχεδιάζει να κάνει κράτηση για το κατάλυμα του.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι η επόμενη πιο δημοφιλής επιλογή για κρατήσεις διεθνών καταλυμάτων, αν και με πολύ χαμηλότερο ποσοστό 16%.

Όσον αφορά τις πτήσεις, οι μισοί από τους ερωτηθέντες που ταξιδεύουν στο εσωτερικό (50%) κάνουν κράτηση για τις πτήσεις τους απευθείας μέσω της αεροπορικής εταιρείας, με το ένα τέταρτο (25%) να κάνει κράτηση μέσω ιστοτόπων ταξιδιωτικών κρατήσεων.