Πτήσεις προς 172 προορισμούς κατά τη διάρκεια αυτού του προσεχούς διαλείμματος εξαμήνου πρόκειται να πραγματοποιήσει το αεροδρόμιο Γκάτγουικ,  αντιπροσωπεύοντας το 87% του αριθμού που εξυπηρέτησε την ίδια περίοδο διακοπών το 2019.

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσης το νέο δρομολόγιο της Bamboo Airways προς το Ανόι στο Βιετνάμ και μια επιπλέον καθημερινή υπηρεσία στη Νέα Υόρκη με το JetBlue

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τις αποδράσεις στο μέσον του έτους περιλαμβάνουν το Δουβλίνο, τη Βαρκελώνη και τη Μάλαγα, ενώ το Ντουμπάι, η Νέα Υόρκη και το Ορλάντο βρίσκονται στην κορυφή των charts μακρινών αποστάσεων.

Επί του παρόντος, το αεροδρόμιο εκτελεί περισσότερες από 50 εβδομαδιαίες πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

Ο Jonathan Pollard, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής του Gatwick, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον αριθμό των προορισμών στους οποίους πετάμε σχεδόν να επιστρέφουν στα προ του Covid επίπεδα.

«Το καλοκαίρι ήταν απίστευτα πολυάσχολο και λάβαμε μέτρα για να παρέχουμε μεγαλύτερη βεβαιότητα στους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης περισσότερων από 400 νέων υπαλλήλων ασφαλείας, επομένως διαθέτουμε επαρκείς πόρους για το εξάμηνο και μετά».