Το Μεξικό υπολογίζεται ότι δέχθηκε 227.000 τουρίστες σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου τουρισμού της χώρας, λόγω του Grand Prix της Formule 1 Mexico City που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Despegar, κορυφαίας ταξιδιωτικής εταιρείας στη Λατινική Αμερική, διαπιστώθηκε ότι η ζήτηση για καταλύματα στην Πόλη του Μεξικού αυξήθηκε κατά 50% για το Σαββατοκύριακο του Grand Prix της Formula 1 σε σύγκριση με ένα κανονικό Σαββατοκύριακο.

«Το Grand Prix ήταν το πρόσχημα για πολλούς εθνικούς και διεθνείς ταξιδιώτες να επισκεφθούν ή να ανακαλύψουν ξανά την Πόλη του Μεξικού, έναν πολυπολιτισμικό προορισμό γεμάτο ιστορία και παράδοση», δήλωσε ο Alejandro Calligaris, Country Manager της Despegar Mexico.

Εν τω μεταξύ, η Confederación Patronal de la República Mexicana (Coparmex), ένας θεσμός που συγκεντρώνει ηγέτες από τον επιχειρηματικό τομέα του Μεξικού, διαβεβαιώνει ότι τουριστικές εκδηλώσεις όπως αυτή, καθώς και οι αγώνες του Monday Night Football της National Football League (NFL) και Major League Baseball Games (MLB) του 2023, συμβάλλουν στην αύξηση της αξίας της επωνυμίας της χώρας του Μεξικού, η οποία επί του παρόντος αποτιμάται στα 771 δισ. δολάρια, είναι ο ηγέτης στη Λατινική Αμερική.