Η αεροπορική εταιρεία Delta Airlines κάνει φιλόξενη την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών της που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Εκτός από υπηρεσίες, όπως τα δωμάτια πολλαπλών αισθήσεων, οι συνεργάτες της στα αεροδρόμια και η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών μπορούν να βοηθήσουν τους επιβάτες να κάνετε το ταξίδι προσβάσιμο, ανεξάρτητα από τις ανάγκες τους.

Ξεναγήσεις εξοικείωσης

Η Delta συνεργάζεται με αεροδρόμια σε δύο από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους – την Ατλάντα και τη Μινεάπολη – για να δώσει στις οικογένειες την ευκαιρία να ασκηθούν σε ένα πρακτικό περιβάλλον. Οι ξεναγήσεις εξοικείωσης επιτρέπουν σε οικογένειες με αναπηρίες να έρθουν και να εξασκήσουν τη διαδικασία του ταξιδιού μέσω ενός αεροδρομίου για την προετοιμασία του ταξιδιού.

Εκδρομές στην Ατλάντα

Σε αυτές τις μηνιαίες εκδρομές, οι εθελοντές της Delta καθοδηγούν τους συμμετέχοντες μέσω εμπειριών όπως οι διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας TSA, η εξερεύνηση του τερματικού σταθμού και η επιβίβαση σε αεροπλάνο. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να συγκεντρώσουν «συμβουλές για πτήση» από εθελοντές που έχουν συνδέσεις με άτομα με γνωστικές ή σωματικές αναπηρίες.

Πλοήγηση MSP

Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν διαδρομές εξάσκησης στο αεροδρόμιο και στο αεροσκάφος για παιδιά και ενήλικες που μπορεί να αισθανθούν ενόχληση κατά την πτήση. Η Delta συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές για να δημιουργήσει μια εικονική καμπίνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ένα πραγματικό αεροσκάφος δεν είναι διαθέσιμο. Οι εθελοντές του προγράμματος είναι υπάλληλοι της Delta που έχουν ένα μέλος της οικογένειας με αναπηρία. Απαντούν σε ερωτήσεις και παρέχουν φιλικές συμβουλές και ενθάρρυνση κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων.

Αισθητήρια δωμάτια

Για να κάνουν τα ταξίδια πιο ευχάριστα για τα άτομα με αισθητηριακές ευαισθησίες και τις οικογένειές τους, υπάρχουν υποστηρικτικά και ασφαλή περιβάλλοντα σε πολυαισθητηριακά δωμάτια. Αυτά τα δωμάτια περιλαμβάνουν χαλαρωτικά χρώματα, ήχους και δραστηριότητες.

Η Delta δημιούργησε δωμάτια αισθήσεων στην Ατλάντα και τη Νέα Υόρκη, στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι επιβάτες με εισιτήρια βάσει ατομικών αναγκών.

Ορισμένα άλλα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, καθώς και μια τοποθεσία στην Ιρλανδία, προσφέρουν πολυαισθητηριακές αίθουσες για όλους τους πελάτες:

TSA CARES

Το TSA Cares είναι μια γραμμή βοήθειας που παρέχει σε ταξιδιώτες με αναπηρίες, ιατρικές καταστάσεις και άλλες ειδικές περιστάσεις πρόσθετη βοήθεια κατά τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας. Οι ταξιδιώτες που χρειάζονται ειδικά καταλύματα ή ανησυχούν για τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας στο αεροδρόμιο μπορούν να ζητήσουν από έναν αξιωματικό ή επόπτη της TSA έναν ειδικό υποστήριξης επιβατών που μπορεί να παρέχει επιτόπου βοήθεια.

Προεπιβίβαση

Ένας γονέας συνοδός μπορεί να επιβιβαστεί νωρίς για να φτιάξει ένα προστατευμένο περιβάλλον , έχοντας όλες τις χειραποσκευές αποθηκευμένες κάτω από το κάθισμα και έχοντας έξω και έτοιμα για χρήση όλα τα είδη άνεσης.

Εν τω μεταξύ, ο άλλος γονέας μπορεί να μείνει με το παιδί στην περιοχή επιβίβασης ή λίγο μακριά σε μια περιοχή με μικρότερη συμφόρηση και να περιμένει να επιβιβαστεί τελευταίος. Η τελευταία επιβίβαση θα επιτρέψει στο jetway να εκκαθαρίσει και να ελαχιστοποιήσει το χρόνο παραμονής σε αδράνεια στο αεροσκάφος.