Την επέκταση θεώρησης βίζας πολλαπλών εισόδων της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε η Αρχή Τουρισμού της χώρας, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε επισκέπτες που έχουν την κάρτα Hayya του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ.

Για πρώτη φορά, οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέλθουν και να εξασφαλίσουν βίζα για τη Σαουδική Αραβία δωρεάν. Για να διευκολυνθεί η είσοδος των κατόχων κάρτας Hayya στη Σαουδική Αραβία, οι βίζες θα επιτρέπουν πλέον το «Hayya with me» (1+3). Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι κάρτας Hayya μπορούν να προσκαλέσουν και να φέρουν μαζί τους τρεις επιπλέον ταξιδιώτες. Οι τρεις ταξιδιώτες πρέπει επίσης να έχουν μια έγκυρη κάρτα Hayya για να απολαμβάνουν δωρεάν είσοδο.

Οι βίζες θα επιτρέπουν 60 ημέρες παραμονής στη Σαουδική Αραβία, ξεκινώντας 10 ημέρες πριν από το τουρνουά, χωρίς χρέωση για την έκδοση της βίζας. Οι κάτοχοι της κάρτας Hayya θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη βίζα τους ηλεκτρονικά και να κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς να χρειάζεται να εισέλθουν πρώτα στη Ντόχα.

Όλοι οι κάτοχοι κάρτας Hayya πληρούν τις προϋποθέσεις για τη βίζα της Σαουδικής Αραβίας, παρέχοντας την ευκαιρία να φέρουν φίλους και συγγενείς να επισκεφθούν τη Σαουδική Αραβία με το Hayya 1+3.

Η ανακοίνωση ενθαρρύνει τους επισκέπτες που επισκέπτονται για πρώτη φορά και που επιστρέφουν να εξερευνήσουν προορισμούς σε κοντινή απόσταση από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η κάρτα Hayya απαιτείται για όλους τους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και παρέχει είσοδο στο Κατάρ και στα γήπεδα. Πέρα από την εγγύτητα, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν την αυθεντική αραβική κουλτούρα της Σαουδικής Αραβίας και την περιπέτεια και να ολοκληρώσουν την εμπειρία τους ενώ βρίσκονται στην περιοχή.

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει ένα δυναμικό πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, όπως το MDLBeast, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ερυθράς Θάλασσας, τη σεζόν του Ριάντ και το Winter at Tantoura στην AlUla, τα οποία λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς Covid για διεθνείς ταξιδιώτες.