Οι διακοπές στους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς των Αμερικανών θα μπορούσε να σημαίνει ότι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 11% περισσότερα χρήματα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Αυτό αποδεικνύουν πρόσφατα στοιχεία από έρευνα της Travel Lens. Ειδικότερα, η ενίσχυση του δολαρίου σημαίνει ότι θα πάρουν περισσότερα σε τοπικό νόμισμα από ό,τι το 2019 (τουλάχιστον σε 16 από τους 20 προορισμούς με τις περισσότερες επισκέψεις).

Ποιοι προορισμοί είναι πιο ελκυστικοί;

Σύμφωνα με το Travel Lens, η Τουρκία είναι η χώρα όπου η αξία των 1.000 δολαρίων έχει αυξηθεί περισσότερο από πριν από την πανδημία. Σημείωσε αύξηση 227,55% έναντι της τοπικής τουρκικής λίρας.

Ακολουθεί η Αργεντινή, καθώς η αξία των 1.000 $ έναντι του τοπικού νομίσματος έχει αυξηθεί κατά 155,48% από το 2019.

Ακολουθεί η Ιαπωνία με άνοδο 33,6% έναντι του γιεν (έναντι των στοιχείων του 2019) και στη συνέχεια η Χιλή, με σχετική αύξηση 33,5%.

Επιπλέον, η Travel Lens σημείωσε ότι οι χώρες που λειτουργούν με το ευρώ έχουν σημειώσει ανάπτυξη 11,57% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ η βρετανική λίρα υποχώρησε πρόσφατα σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί ξοδεύουν κατά μέσο όρο 11% περισσότερα χρήματα όταν επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι πριν από την πανδημία.