Η βιομηχανία της ρομποτικής αναμένεται να αναπτυχθεί στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, χωρίς να απειλείται η ανθρώπινη απασχόληση, σύμφωνα με τη νέα έκθεση «Robotics in Travel and Tourism» της GlobalData.

Ο κλάδος της ρομποτικής υπηρεσιών αναμένεται να αναπτυχθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 21% το 2030, φτάνοντας τα 216 δισ. δολάρια. Τα ρομπότ καταναλωτών και logistics αναμένεται να αυξηθούν κατά 29% και 21% μεταξύ 2020 και 2030, καθώς εφαρμόζονται ως καθαριστές στόλων, βοηθοί check-in μετάφρασης γλώσσας και σε άλλους βοηθητικούς ρόλους στους ανθρώπινους ομολόγους τους.

Η ρομποτική cloud αναμένεται επίσης να αναπτυχθεί στον κλάδο της φιλοξενίας, με την Huazhu Hotels Group και την BTG Homeinns Hotels Group, η οποία αποτελεί περίπου το 7 και 5,5% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς, επενδύοντας στην Shenzhen ExcelLand Technology, έναν πάροχο ρομποτικής κινητής πλατφόρμας.

Επιπλέον, η έκθεση σημείωσε την ανάπτυξη της ρομποτικής που αναφέρεται στα αρχεία εταιρειών τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας από το 2016 έως το 2022, η οποία αυξήθηκε από το 2018 έως το 2019 και παρέμεινε σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας καθώς εφαρμόστηκαν σε αεροδρόμια και ξενοδοχεία για απολύμανση σε υψηλότερο επίπεδο από η ανθρώπινη ικανότητα θα μπορούσε.