Η φετινή φθινοπωρινή ταξιδιωτική περίοδος ξεπερνά κατά 38% την περσινή σύμφωνα με την εταιρεία σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης Squaremouth. Ποιες όμως ταξιδιωτικές τάσεις κυριάρχησαν αυτό το φθινόπωρο.

Το διεθνές ταξίδι επιστρέφει στα προ κορωνοϊού επίπεδα

Οι ταξιδιώτες κατευθύνονται και πάλι στο εξωτερικό. Τόσο πολύ που τα διεθνή ταξίδια έχουν αυξηθεί κατά 48% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με αποτέλεσμα το 88% των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ταξιδιού να αγοράζονται για διεθνή ταξίδια.

Οι χώρες της Καραϊβικής βρίσκουν ανταγωνιστές

Στο απόγειο της πανδημίας, οι προορισμοί της Καραϊβικής κέρδισαν την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών του φθινοπώρου. Όμως, καθώς τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν ξανά και οι ευρωπαϊκές χώρες άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους ή έχουν διευκολύνει τις απαιτήσεις εισόδου, προορισμοί όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται και πάλι στην κορυφή των πιο δημοφιλών φθινοπωρινών προορισμών.

Η Πορτογαλία είναι πλέον κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός

Η Πορτογαλία κερδίζει δημοτικότητα και για πρώτη φορά έχει γίνει ένας από τους 10 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, σύμφωνα με το Squaremouth.

Οι δαπάνες των ταξιδιωτών φτάνουν στο υψηλό όλων των εποχών

Περισσότερο από ποτέ, οι ταξιδιώτες του φθινοπώρου ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους. Το μέσο κόστος του φετινού ταξιδιού ανήλθε στα 4.286 $, αύξηση 20% από πέρυσι και 19% από το έτος πριν από την πανδημία του 2019.

Η Αίγυπτος και η Αυστραλία είναι οι ακριβότεροι προορισμοί

Συνολικά, οι διεθνείς δαπάνες για ταξίδια έχουν αυξηθεί πάνω από 21% από πέρυσι, τροφοδοτούμενοι από τις διεθνείς διακοπές με υψηλές τιμές. Από τους 20 πιο δημοφιλείς φθινοπωρινούς προορισμούς του Squaremouth, η Αίγυπτος και η Αυστραλία είναι οι πιο ακριβοί, με μέσο κόστος ταξιδιού 6.530 $ και 6.256 $ αντίστοιχα.