Οι διακοπές στο εξωτερικό παραμένουν ο μόνος τομέας των μεγάλων δαπανών εισιτηρίων που είναι πιο πιθανό να επιβιώσει από τις εκτεταμένες περικοπές κόστους ζωής αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τα τρία τέταρτα (76%) των βρετανικών νοικοκυριών που προγραμματίζουν διακοπές για το επόμενο έτος αρνούνται να αλλάξουν τα σχέδιά τους και θα στοχεύσουν σε περικοπές αλλού.

Μια δημοσκόπηση 2.000 ατόμων για την AllClear Travel Insurance διαπίστωσε ότι τα διεθνή ταξίδια αποδείχθηκαν πιο ανθεκτικά στις περικοπές του κόστους ζωής, με το 76% να εξακολουθεί να σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό φέτος, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έφτασε σε υψηλό 40 ετών αυτό το φθινόπωρο.

Από εκείνους που είχαν σχέδια να ταξιδέψουν πριν από την ύφεση, τα δύο πέμπτα σκόπευαν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους ακριβώς όπως είχαν προγραμματίσει πριν από την κρίση κόστους ζωής (38%), χωρίς συμβιβασμούς στις δαπάνες, την τοποθεσία ή το χρόνο.

Τα δύο πέμπτα συνέχιζαν τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αλλά σκόπευαν να μειώσουν τις συνολικές δαπάνες τους προκειμένου να το κάνουν πιο προσιτό (38%).

Τα ταξιδιωτικά σχέδια των Βρετανών ανά ηλικία

Ανά ηλικία, η έρευνα έδειξε ότι οι μεγαλύτερες γενιές ήταν πιο πιθανό να είναι αδιάλλακτες στα σχέδια των διακοπών τους για το επόμενο έτος, με το 57% των ατόμων άνω των 65 ετών να συνεχίζουν τα σχέδια των διακοπών τους.

Αλλά οι νεότερες γενιές ήταν πιο πιθανό να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν σχέδια διακοπών (38%).

Ο διευθύνων σύμβουλος της AllClear, Chris Rolland, δήλωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε αυτούς τους καιρούς οικονομικής πίεσης πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους.

«Η μελέτη μας εξέτασε τα σχέδια δαπανών της σχετικότητας σε διάφορους τομείς καθώς οδεύουμε προς το φθινόπωρο».