Οι μισοί από τους Γάλλους σχεδιάζουν να φύγουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Τουρισμού, Olivia Grégoire.

Το περίπλοκο οικονομικό πλαίσιο δεν υπονομεύει την επιθυμία των Γάλλων να φύγουν για λίγες μέρες για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους μακριά από το σπίτι τους. Παρά τον πληθωρισμό που βαραίνει το πορτοφόλι τους, το 55% από αυτούς σχεδιάζει μια απόδραση για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ως αποτέλεσμα, οι κρατήσεις αυξάνονται σε κάθε περίοδο σχολικών διακοπών. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της γιορτής των Αγίων Πάντων, ο αριθμός των ταξιδιωτών εκτινάχθηκε κατά 26% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την υγειονομική κρίση.

Διακοπές στη Γαλλία και στα βουνά

Για τα Χριστούγεννα δεν τίθεται θέμα να βγουν έξω από τα σύνορα της χώρας. Όσον αφορά στην τουριστική έκρηξη, έχει παρατηρηθεί μια άλλη τάση: διακοπές όχι πολύ μακριά από το σπίτι και στη Γαλλία. Η Olivia Grégoire προβάλλει το ποσοστό του 77% των Γάλλων που πρόκειται να περάσουν τα Χριστούγεννα κάπου στη Γαλλία.

Μόνο το ένα τέταρτο θα περάσει τις διακοπές του στα βουνά. Η υπουργός Τουρισμού επιμένει ότι όλες οι περιοχές θα προβληματιστούν από την εισροή τουριστών.

Ακόμα κι αν η αγοραστική δύναμη είναι μειωμένη φέτος, οι Γάλλοι υπολογίζουν στις διακοπές του τέλους του έτους για να περιποιηθούν τον εαυτό τους. Σκοπεύουν να ξοδέψουν, κατά μέσο όρο, 371 ευρώ το άτομο αυτές τις γιορτές. Πρόκειται για ένα ποσό συγκρίσιμο με τα προηγούμενα έτη.