Τα άτομα ΑμεΑ δεν πρέπει να παραβλέπονται από την ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς καλούνται να πληρώσουν ασφάλιστρο 242 λιρών για ταξιδιωτική ασφάλιση σύμφωνα με έρευνα της Valuable 500.

Ειδικότερα, πρέπει να συνυπολογίζουν επιπλέον κόστος όταν προγραμματίζουν διακοπές και να αντιμετωπίζουν μεροληπτικές ασφαλιστικές προσφορές για να εξασφαλίσουν ότι καλύπτονται οι ανάγκες τους.

Τα ευρήματα της έρευνας έρχονται σε μια περίοδο που η κρίση κόστους ζωής ασκεί αδικαιολόγητη πίεση στα άτομα με αναπηρία, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόσθετο κόστος στην καθημερινή τους ζωή.

Η έρευνα εξέτασε επίσης άλλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες με αναπηρία όταν ταξιδεύουν. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρονικής ανισότητας, της ψηφιακής προσβασιμότητας, της έλλειψης εκπροσώπησης ατόμων με ειδικές ανάγκες, της έλλειψης σχεδιασμού χωρίς αποκλεισμούς και της έλλειψης γνώσης της αναπηρίας και του τρόπου κάλυψης των αναγκών των πελατών με αναπηρίες.

  • Δύο στα πέντε άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν αγχωτικές και ανασφαλείς καταστάσεις όταν ταξιδεύουν λόγω έλλειψης προσβασιμότητας.
  • Το ένα πέμπτο των ατόμων με αναπηρία ανέφερε ότι αισθάνεται ανασφάλεια και φόβο όταν ταξιδεύει και ένας στους δέκα δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση σε τουαλέτα.
  • Αισθήματα αμηχανίας, απομόνωσης και περιφρόνησης αισθάνθηκαν επίσης το ένα τέταρτο των 1.000 τουριστών με αναπηρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) αισθάνθηκε ότι αγνοήθηκε.