Τους πλούσιους διεθνείς τουρίστες στοχεύει η Ιαπωνία, προκειμένου να επιτύχει υψηλό ποσοστό κατά κεφαλήν ταξιδιωτικών δαπανών.

Συγκεκριμένα, ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού (JTA) έχει βάλει ιδιαίτερο στόχο όσους ξοδεύουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο γιεν (7.200 $) κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης.

Αυτοί οι ταξιδιώτες αντιπροσώπευαν μόνο το 1% του συνόλου των εισερχόμενων τουριστών το 2019 πριν από την πανδημία, αλλά οι δαπάνες τους αποτελούσαν το 11,5% του συνόλου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας (JNTO).

Αυτοί οι πλούσιοι επισκέπτες προέρχονταν κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Κίνα.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τους ξένους τουρίστες να ξοδεύουν 5 τρισεκατομμύρια γιεν (35,6 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως στην Ιαπωνία και να αυξάνουν τις κατά κεφαλήν δαπάνες τους.

Παράλληλα, η Ιαπωνία ακολουθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες στην προσέλκυση πλούσιων τουριστών.

Ειδικότερα, κατέλαβε την 36η θέση στη λίστα των υπερπόντιων ταξιδιωτικών προορισμών για πλούσιους Βρετανούς τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα του JNTO. Η Ιαπωνία ήταν επίσης 13η για τους πλούσιους ταξιδιώτες των ΗΠΑ, υστερώντας από χώρες όπως η Ιταλία και η Ταϊλάνδη.

Οι πλούσιοι τουρίστες τείνουν να προτιμούν τη φύση και τις πολιτιστικές εμπειρίες, συμβάλλοντας στη διατήρηση και ανάπτυξη πολιτισμών και βιομηχανιών, σύμφωνα με την JTA και τον JNTO.