Από βορρά προς νότο της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Μαδέρα και των Αζορών, τα ξενοδοχεία γεμίζουν, όχι μόνο με Πορτογάλους επισκέπτες, αλλά και με ξένους ταξιδιώτες που περνούν τις διακοπές στη χώρα.

Το γεγονός ότι οι τιμές είναι 15% έως 20% υψηλότερες δεν περιορίζει αυτήν την ευφορία και ο πορτογαλικός τουρισμός ανθεί.

Χωρίς μάσκες ή περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων, τα ξενοδοχεία στην Πορτογαλία γεμίζουν για την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, παρόλο που οι τιμές είναι υψηλότερες λόγω του πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Στα ξενοδοχεία, αναμένεται μια ισχυρή περίοδος για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον τουρισμό του 2022, τα οποία υποδηλώνουν απότομη ανάκαμψη», λέει ο Bernardo Trindade, πρόεδρος της Πορτογαλικής Ένωσης Ξενοδόχων (AHP).

 

Παρά τις τιμές που είναι 15% έως 20% υψηλότερες, η ζήτηση για ξενοδοχεία σε αυτές τις εορταστικές ημερομηνίες είναι αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Μαδέρα και των Αζορών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης.

Το αποκορύφωμα είναι η «Μαδέρα, η οποία τα πηγαίνει αρκετά καλά. Πόλεις όπως η Λισαβόνα και το Πόρτο είχαν επίσης ενθαρρυντικά σημάδια και το Αλγκάρβε σχεδόν σπάει τον συνήθη κύκλο αρνητικής εποχικότητας το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου».

Αρκετά ξενοδοχεία της αλυσίδας Pestana έχουν κρατήσεις κατά 50% υψηλότερες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σε ορισμένους ξενώνες στην Πορτογαλία, τα επίπεδα είναι στο 75% και «τις επόμενες δέκα με δεκαπέντε ημέρες θα υπάρξουν πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Το Vila Galé είναι ήδη fully booked για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Μπράγκα, τη Serra da Estrela, την Ericeira, την Évora και το Lagos, ενώ υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα σε ξενοδοχεία στο Algarve, στο Alentejo και στο Douro. Υπάρχουν «πολλοί Πορτογάλοι, αλλά και Άγγλοι, Ισπανοί και άλλοι Ευρωπαίοι, καθώς και Βραζιλιάνοι και Βορειοαμερικανοί».

Στη Λισαβόνα, το ξενοδοχείο Hyatt στο Belém που άνοιξε πρόσφατα, με περισσότερα από διακόσια πολυτελή δωμάτια, έχει πληρότητα πάνω από 60% για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και με τουρίστες από πολλά σημεία στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Μέση Ανατολή.