Αεροπορικά ταξίδια με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα προωθεί η Ελβετία. Ειδικότερα, η Swiss International Air Lines (SWISS) και η Switzerland Tourism, ο ελβετικός εθνικός οργανισμός προώθησης του τουρισμού, επεκτείνουν την υπάρχουσα συνεργασία τους στον τομέα της βιωσιμότητας.

Από το 2023 και μετά, ο ελβετικός τουρισμός θα μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από τα αεροπορικά ταξίδια των εργαζομένων της, αγοράζοντας βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) και θα αντισταθμίσει τις υπόλοιπες εκπομπές επενδύοντας σε έργα υψηλής ποιότητας για την προστασία του κλίματος μέσω το myclimate foundation.

Ο Switzerland Tourism θα είναι ο πρώτος τουριστικός οργανισμός στην Ελβετία που θα χρησιμοποιήσει το SAF για να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να προωθήσει με αυτόν τον τρόπο τα ουδέτερα από άνθρακα αεροπορικά ταξίδια.

Η τρέχουσα γενιά καυσίμων SAF μειώνει τις εκπομπές άνθρακα έως και 80% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά καύσιμα αεριωθουμένων. Η επόμενη γενιά, η οποία θα παραχθεί με χρήση ηλιακής ενέργειας, είναι πιθανό να επιτρέψει σχεδόν εντελώς ουδέτερες εκπομπές άνθρακα αεροπορικά ταξίδια.

Μέσω της συμμετοχής σε ερευνητικά και πιλοτικά έργα και με την ίδρυση συμμαχιών SAF, η SWISS και ο Όμιλος Lufthansa δεσμεύονται στην ανάπτυξη και κλιμάκωση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων. Μαζί με τους ιδιώτες και επιχειρηματίες πελάτες τους, στους οποίους προσφέρεται τώρα η ευκαιρία να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα των αεροπορικών ταξιδιών τους πληρώνοντας επιπλέον χρέωση SAF τη στιγμή της κράτησης, τίθενται σημαντικά σήματα ζήτησης και δίνεται περαιτέρω ώθηση για την ανάπτυξη της παραγωγής και των σχετικών τεχνολογίες.