Στην “κούρσα” για το διαστημικό τουρισμό ετοιμάζεται θα μπορούσε να ενταχθεί η Royal Caribbean International ακολουθώντας το παράδειγμα εταιρειών όπως η Virgin Galactic, η SpaceX, η Blue Origin, η Space Perspective και πολλών άλλων.

Σύμφωνα με tweet που δημοσιεύτηκε από τον Nick Weir, ανώτερο αντιπρόεδρο της Royal Caribbean International, η γραμμή κρουαζιέρας πραγματοποίησε πρόσφατα την πρώτη της συνάντηση σχετικά με την «επόμενη κατηγορία σκαφών διακοπών». Μάλιστα συνδύασε το tweet του με μια φωτογραφία ενός διαστημόπλοιου με σήμα της Royal Caribbean με ονομασία Orbiter of the Galaxies. Ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκαν άλλες πληροφορίες σχετικά.

Η γραμμή κρουαζιέρας πρόσθεσε επίσης πρόσφατα το Starlink Internet στα σκάφη της, το οποίο χρησιμοποιεί δορυφόρους της SpaceX. Η ευρυζωνική υπηρεσία Διαδικτύου θα εγκατασταθεί σε όλα τα πλοία Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Silversea Cruises, μαζί με όλα τα νέα πλοία για κάθε μία από τις μάρκες, δήλωσε η εταιρεία σε δελτίο τύπου στις 30 Αυγούστου 2022.