Η Ινδία επαναφέρει τις ηλεκτρονικές βίζες για την είσοδο στη χώρα αφού τις διέκοψε πέρυσι και απαίτησε να υποβληθούν αυτοπροσώπως όλες οι αιτήσεις για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας επιβεβαίωσε την αλλαγή πολιτικής για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία και είπε ότι η υπηρεσία eVisa θα είναι και πάλι διαθέσιμη.

Ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια αναβάθμιση του συστήματος, προσθέτοντας ότι ο ιστότοπος για τις βίζες θα είναι σύντομα έτοιμος να δέχεται αιτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία από τις πολλές χώρες που δεν μπήκαν ξανά στη λίστα eVisa το 2021, όταν αποκαταστάθηκε η διαδικασία εισαγωγής αιτήσεων μετά την πανδημία του Covid.

Στον ιστότοπο για την ινδική βίζα, αναφέρεται ότι οι eVisas έχουν αποκατασταθεί και τώρα κάλυπταν και τις 164 επιλέξιμες χώρες.

Τον Νοέμβριο, η ανώτατη επιτροπή εισήγαγε προσωρινά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης μιας υπηρεσίας κατ’ οίκον για να επιταχύνει τη διαδικασία αίτησης βίζας, που λέγεται ότι άφησε σε κίνδυνο εκατομμύρια κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, ένα νέο κέντρο επεξεργασίας βίζας άνοιξε επίσης πρόσφατα στη Γλασκώβη και ένα άλλο στο Marylebone του Λονδίνου για να επιταχυνθεί η διαδικασία.