Επιδόσεις πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο καταγράφει στις διεθνείς αφίξεις η Αφρική για το 2022, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα αεροπορικών εισιτηρίων της ForwardKeys.

Μάλιστα, τα μακρινά ταξίδια στη Δυτική και Κεντρική Αφρική ανακάμπτουν ταχύτερα. Τα διεθνή ταξίδια είναι επί του παρόντος 30% πίσω από τα προ κορωνοϊού επίπεδα, ωστόσο η Αφρική το 4ο τρίμηνο του 2022 είναι μόλις -19% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Την ίδια στιγμή, οι προοπτικές για το 2023 είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρες, στο -11% των διεθνών αφίξεων.

Η προσεκτικότερη επιθεώρηση των περιοχών και των προορισμών με τις κορυφαίες επιδόσεις δείχνει ότι της ανάπτυξη ηγείται της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, στο -6% και +10% για τα ταξίδια του 4ου τριμήνου σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

Σε επίπεδο χώρας, η καλύτερη επίδοση στο 4ο τρίμηνο του 2022 είναι το Πράσινο Ακρωτήριο, +10%, ακολουθούμενο από την Ακτή Ελεφαντοστού, -3% και τη Γκάνα, -9%.

Αισιόδοξες οι προοπτικές για το 2023 για την Αφρική

Κοιτάζοντας το μέλλον στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η Κεντρική και Δυτική Αφρική θα συνεχίσουν να οδηγούν την ανάκαμψη. Η Ανατολική Αφρική θα πλησιάσει τα επίπεδα του 2019 λόγω της έντονης ζήτησης από ταξιδιώτες αναψυχής από τη Δυτική Ευρώπη. Η ανάκαμψη εξαπλώνεται σιγά-σιγά σε όλες τις περιοχές της Αφρικής και η συνδεσιμότητα πτήσεων παίζει καθοριστικό ρόλο.