Περισσότεροι από τους μισούς Αυστραλούς (58%) θα προσαρμόσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια το επόμενο έτος. Αυτό προέκυψε από έρευνα της κορυφαίας χρηματοοικονομικής πλατφόρμας Money.com.au σε μια ανεξάρτητη ομάδα 1010 Αυστραλών, από τους οποίους 621 είχαν ταξιδέψει στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό από τον Νοέμβριο του 2021.

Ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να αποκαλύψουν τα είδη ταξιδιωτικών διαταραχών ή που αντιμετώπισαν φέτος και τους παρουσιάστηκε μια λίστα με επτά για να διαλέξουν.

Σχεδόν οι μισοί (48%) αντιμετώπισαν τουλάχιστον μία αλλαγή στα ταξιδιωτικά τους δρομολόγια. Οι καθυστερήσεις με πτήσεις ή άλλα μέσα μεταφοράς ήταν στην κορυφή της λίστας, με το 29% των ερωτηθέντων να έχουν αντιμετωπίσει καθυστερήσεις.

Στο 16% είχαν επίσης ακυρωθεί πτήσεις ή άλλου είδους μετακινήσεις. Ένα μικρότερο ποσοστό (9%) είχε εγκαταλείψει ένα ταξίδι λόγω υψηλών τιμών.

Το 7% αντιμετώπισε απώλεια ή καθυστέρηση αποσκευών και ένα 6%αρρώστησε ενώ ταξίδευε.

Ένα υψηλότερο ποσοστό νεαρών ταξιδιωτών διαταράχθηκε το ταξίδι τους φέτος, πιθανώς ως αποτέλεσμα της επιλογής φθηνότερων αεροπορικών εταιρειών και άλλων ταξιδιωτικών υπηρεσιών: το 58% των κάτω των 30 ετών αντιμετώπισε τουλάχιστον έναν τύπο διαταραχής, ακολουθούμενο από το 55 τοις εκατό των 31-50 -των ετών και σε σύγκριση με το 34 τοις εκατό των άνω των 50 ετών.

Πως θα προσαρμοστούν στο νέο ταξιδιωτικό περιβάλλον

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πως θα προσαρμοστούν στο νέο ταξιδιωτικό περιβάλλον και μπορούσαν να επιλέξουν περισσότερες από μία ενέργειες από μια λίστα έξι.

Περισσότεροι από τους μισούς (58%) επέλεξαν τουλάχιστον μία. Συγκεκριμένα, το 22% δήλωσε ότι θα ταξιδέψει εκτός των περιόδων αιχμής για να ελαχιστοποιηθούν οι διακοπές, ενώ το 12% θα επιλέξει διακοπές με το αυτοκίνητο αντί να πετάξει.

Άλλες ενέργειες των ερωτηθέντων περιλάμβαναν μικρότερες διακοπές (επιλεγμένες κατά 8%), διαμονή σε καταλύματα με χαμηλότερο αστέρι, φθηνότερα καταλύματα (7%) και πτήσεις με λιγότερο αξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες ή ταξίδια σε λιγότερο γνωστούς ή φθηνότερους προορισμούς (ίσο 4%).