Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων έχουν ήδη αρχίσει να προγραμματίζουν το ταξίδι τους στο εξωτερικό για το 2023, σύμφωνα με νέα έρευνα. Aυτό αντιστοιχεί στο 61% σε σχέση με το 50% όσων εξέταζαν τα ταξίδια το 2022.

Η δημοσκόπηση της American Express σε 2.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι το ένα τέταρτο κάνει κράτηση εκ των προτέρων για να επωφεληθεί από προσφορές, ενώ το 36% θέλει να εξασφαλίσει ξενοδοχεία, πτήσεις και εκδρομές πριν κάνει κράτηση.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) είναι επίσης πρόθυμοι να κλείσουν τις διακοπές τους για να έχουν κάτι να περιμένουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Παρόμοιος αριθμός εξακολουθεί να κάνει κράτηση για διακοπές για να καλύψει αυτές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ταξίδια αλλά με το “βλέμμα” στο περιβάλλον

Περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) θα επιλέξει να ταξιδέψει διαφορετικά λόγω του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πιο φιλικών προς το περιβάλλον μορφών μεταφοράς, της αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα ή της επιλογής φιλικών προς το περιβάλλον προορισμών.

Πως θα πληρώσουν για τα ταξίδια τους

Σχεδόν οι μισοί (43%) θα χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα για να πληρώσουν τις διακοπές τους. Περισσότερα από τα δύο πέμπτα (41%) δηλώνουν ότι θα συλλέξουν πόντους ή θα επιστρέψουν μετρητά ξοδεύοντας σε μια κάρτα που τους αποφέρει ανταμοιβές και άλλα τρία στα δέκα (30%) λένε ότι θα χρησιμοποιήσουν πόντους ή κουπόνια για να εξοικονομήσουν χρήματα στις διακοπές τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι διακοπές στην παραλία ήταν στην κορυφή της λίστας των τύπων διακοπών για το 2023 (44%), ακολουθούμενες από τις διακοπές στην πόλη (37%) και τα ταξίδια πολλαπλών προορισμών (13%), ενώ το 3% προγραμματίζει εθελοντικές εκδρομές.

Η Ισπανία παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός ακολουθούμενη από την Ιταλία και τη Γαλλία.