Οι τουρίστες συνέχισαν να συρρέουν στη Σαουδική Αραβία το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με το Βασίλειο να σημειώνει τεράστια αύξηση στις αφίξεις κατά 575,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Περίπου 3,6 εκατ. επισκέπτες ταξίδεψαν στο Βασίλειο το τρίμηνο έως το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Επενδύσεων. Παράλληλα, ο αριθμός των εγχώριων τουριστών στη Σαουδική Αραβία αυξήθηκε κατά 42,3%, φτάνοντας τα 21,4 εκατ.

Το μηνιαίο δελτίο του MISA έδειξε ότι οι εισερχόμενες τουριστικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 570% το δεύτερο τρίμηνο στα 15,7 δισ. SR (4,18 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ οι εγχώριες τουριστικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 31,5% και ανήλθαν στα 22,7 δισ. SR κατά την ίδια περίοδο.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι δαπάνες από διεθνείς τουρίστες στο Βασίλειο έφθασαν τα 27 δισ. SR καθώς ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε στα 46 εκατ. κατά την ίδια περίοδο.

Με στόχο τα 100 εκατ. τουρίστες

Η Εθνική Στρατηγική Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να προσελκύσει 100 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, σύμφωνα με τους στόχους που περιγράφονται στο Vision 2030.

Η στρατηγική στοχεύει επίσης στον τομέα του τουρισμού να συνεισφέρει κατά 10% στο συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του Βασιλείου, καθώς η Σαουδική Αραβία διαφοροποιεί την οικονομία της, η οποία εξαρτάται από το πετρέλαιο για αρκετές δεκαετίες.