Άνοδο καταγράφουν οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στη Βηθλεέμ μετά από μια διετή ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid-19, ενισχύοντας το ηθικό στη χριστιανική γενέτειρα του Ιησού ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Οι τουρίστες επιστρέφουν στους δρόμους και τα ξενοδοχεία είναι sold out. Ο Elias Arja, διευθυντής της Ένωσης Ξενοδόχων Βηθλεέμ, δήλωσε ότι οι τουρίστες ανυπομονούν να επισκεφθούν θρησκευτικούς χώρους στην περιοχή αφού τους εμπόδισαν να το κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια. Ο χριστουγεννιάτικος τουρισμός ανθεί. «Περιμένουμε ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν άριστες επιδόσεις το 2023, ειδικά με τους χριστιανούς τουρίστες», δήλωσε.

Τουρίστες από όλο τον κόσμο ποζάρουν μπροστά από την εκκλησία της Γέννησης και το γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που αστράφτει στην πλατεία Manger και συνωστίζονται σε καταστήματα με θρησκευτικά σουβενίρ. «Η Βηθλεέμ είχε γίνει πόλη-φάντασμα», είπε ο Σαλίμπα Νισάν, ο συνιδιοκτήτης ενός εργοστασίου παραγωγής ξύλου ελιάς, έξω από το κατάστημά του γεμάτο με Αμερικανούς προσκυνητές.

Το Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ αναμένει περίπου 120.000 χριστιανούς τουρίστες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων, με τους περισσότερους προσκυνητές να περνούν από το Ισραήλ για να φτάσουν στη Δυτική Όχθη. Αυτός ο αριθμός θα πλησιάσει το ρεκόρ του 2019 με 150.000 χριστιανούς επισκέπτες στους Αγίους Τόπους. Το υπουργείο σχεδιάζει να προσφέρει ειδικά λεωφορεία μεταξύ Ιερουσαλήμ και Βηθλεέμ την παραμονή των Χριστουγέννων για να μπορέσουν οι τουρίστες να κάνουν το ταξίδι μετ’ επιστροφής.