Αύξηση κρατήσεων αναμένει για το 2023 το Μαρόκο, χάρη στην επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η μαροκινή ομάδα έφτασε στο φάιναλ φορ του τουρνουά στο Κατάρ, και έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά.

Το Εθνικό Γραφείο Τουρισμού του Μαρόκου είπε ότι οι παραστάσεις των Atlas Lions προκάλεσαν τεράστια αύξηση στις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων σχολίων για το Μαρόκο ως προορισμό διακοπών.

Παρέθεσε στοιχεία από το Talkwalker που παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο διαπίστωσε ότι υπήρχαν 13 εκατ. αναφορές τις τελευταίες 30 ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν ο κανονικός μέσος όρος θα ήταν μικρότερος από 500.000.

Ο εθνικός οργανισμός τουρισμού του Μαρόκου είπε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ταξιδιωτικούς πράκτορες για να προσφέρει οικογενειακά ταξίδια για να αξιοποιήσει τη ζήτηση και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για ταξίδια στο Μαρόκο.

Η υπουργός Τουρισμού FatimZahra Ammor είπε ότι ο αριθμός των κρατήσεων για χειμερινές διακοπές από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί τον περασμένο μήνα, ενώ οι έρευνες στον ιστότοπο Visit Morocco αυξήθηκαν 10 φορές.

Περισσότεροι από 650.000 Βρετανοί τουρίστες επισκέφτηκαν το Μαρόκο το 2019, τοποθετώντας το Ηνωμένο Βασίλειο στην τέταρτη θέση στις αφίξεις και στη δεύτερη θέση στις διανυκτερεύσεις. Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας είναι η δεύτερη πιο σημαντική από άποψη αξίας για το Μαρόκο μετά τη γαλλική.

Η αύξηση της χωρητικότητας πτήσεων και η σειρά νέων ξενοδοχείων συμβάλλουν επίσης στην αύξηση του αριθμού του τουρισμού.