H ταξιδιωτική βιομηχανία της Κίνας αναμένει ταχεία ανάκαμψη εντός ενός έτους σύμφωνα με την τελευταία έκθεση ITB China Travel Trends.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες στην Κίνα έχουν δυσκολευτεί από το 2020, ωστόσο, η αισιοδοξία για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας έχει επικρατήσει. Το 79% των ερωτηθέντων εταιρειών που κατάφεραν να παραμείνουν στον κλάδο εστίασαν στη διατήρηση σχέσεων με τους πελάτες τους ακόμη και κατά την εποχή της πανδημίας και είναι βέβαιοι ότι η πίστη των πελατών τους θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της επιχείρησής τους.

Όπως αναφέρθηκε στην έρευνα αγοραστών της ITB China, όταν ρωτήθηκαν για τις προσδοκίες τους σχετικά με την ανάκαμψη της αγοράς εξερχόμενων ταξιδιών της Κίνας, πάνω από το 65% των ερωτηθέντων θεώρησαν ότι η κινεζική αγορά εξερχόμενων ταξιδιών μπορεί να ανακάμψει περίπου ένα χρόνο μετά το άνοιγμά της (το 32% θεώρησε ότι θα μπορούσε να ανακάμψει σε μόλις έξι μήνες).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ταξίδια στην Κίνα και τον κόσμο έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία τρία χρόνια, οι ταξιδιωτικές προτιμήσεις και συμπεριφορές των Κινέζων ταξιδιωτών έχουν εξελιχθεί.

Πως επιλέγουν οι Κινέζοι τον επόμενο ταξιδιωτικό τους προορισμό

Αυτό που αναμένεται να εκτιμήσουν οι Κινέζοι ταξιδιώτες όταν επιλέγουν έναν προορισμό είναι τα τοπικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής (69%), τα απαραίτητα μέτρα δημόσιας υγείας για τον έλεγχο των εστιών ιού (69%) και η τιμολόγηση και η προώθηση (64%).

Όσον αφορά στις προσφορές, οι ερωτηθέντες Κινέζοι αγοραστές ανέφεραν τα προσαρμοσμένα ταξιδιωτικά προϊόντα ως πιο δημοφιλή (77%), ακολουθούμενα από τα προϊόντα FIT με ελκυστικές τιμές (75%).

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες αβεβαιότητες στον δρόμο προς την ανάκαμψη. Οι Κινέζοι αγοραστές μοιράστηκαν την ανησυχία τους για τη σταθερότητα του διεθνούς πολιτικού περιβάλλοντος, τη χωρητικότητα και την τιμολόγηση των διεθνών πτήσεων και την επαρκή ικανότητα υποδοχής του ταξιδιωτικού εφοδιασμού, όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τις διεθνείς ταξιδιωτικές εταιρείες να υποδέχονται τους Κινέζους ταξιδιώτες αμέσως μόλις αρχίσουν να ταξιδεύουν πάλι.